Bebe korisnice Semir, Aldin i Lamija, selo Lupac😢

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne!

Četvero djece, koje nemaju hrane, od toga troje bebe, bez ičega – bile su razlog da danas hitno idemo u selo Lupac, malo selo između Viteza i Zenice. A tamo jednogodišni Aldin i Semir, blizanci, u svojim krevecima, a ispod njih beton. Ni poda, ni laminata, ni greda ni parketa. Hladni beton koji pokušaju utopliti sa malo filca. Na krevetu pored njih leži Lamija, četveromjesečna beba koja se već ovako mala bori sa brinhitisom. Kako i neće kad u kući nemaju ni ogrijeva, ni vode, a malena furuna služi da “ugrije” hladnu prostoriju. Prostoriji iz čijeg svakog ćoška vrišti glad, hladnoća i vlaga. Četverogodišnja Ajdina je najstarije dijete, dijete koje u svoje četiri godine upoznalo više doktora nego neko za cijeli život. Razni neobjašnjivi napadi, MRI, sumnje, nalazi, potencijalna epilepsija, sve su to muke ove slatke djevojčice. A da stvar bude gora, jedan od blizanaca ima tešku opekotinu nogice, nakon što je prevrdnuo šerpu vrele vode dok je mama grijala da ih okupa, jer bojlera i kupatila nemaju.
Svašta vidimo, svaki dan, ali ovo je jedan od težih slučajeva. Mi smo danas odnijeli pomoć za djecu. Pelene, higijenu, hranu, mlijeko, odjeću. Da djeca ne budu gladna i mokra. Hodalicu, hranilicu, kolica za Lamiju. Ali njihova ugroženost i dalje traje. Mi ne radimo druge akcije, ali na ovakav način ostavljamo prostor udruženjima i pojedincima koji možda žele i mogu povećati kvalitet života ove djece, da im pomognu. Ukoliko želite kontakt porodice, javite se privatnom porukom.

Semiru, Aldinu i Lamiji smo pomogli. Ali još desetine, a vjerujemo i stotine djece žive u ovakvim uslovima. Stoga vas pozivamo da nastavite donirati baby i prehrambene proizvode, a vaše novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Donacija Obraduj nekoga

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal aidas-m@live.com