Djevojčica Lejla, selo Kovanići, Begov han

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne!

Blatnjavi put prepun rupa, bez prolaznika i auta, doveo nas je do sela Kovanići, trošne kućice četverogodišnje Lejle, kućice bez kupatila, kućice bez vode, kućice bez osnovnih uvjeta za život. Usput smo vidjeli da je cijelo ovo mjesto prepuno starih kućica, da je područje prilično siromašno.
Lejla je kćerka samohrane majke koja je prije mnogo godina imala tešku saobraćajnu nesreću, te joj je cijelo tijelo prekriveno ožiljcima. Majka ima i stariju curicu koja je šesti razred, i koja na svjedočenje majke u školu odlazi gladna jer majka nema da joj da novac za užinu. Stanje koje smo zatekli je zaista teško. Djeci nedostaje i odjeće, šporet koji imaju ne može da grije, a i da grije oni nemaju čime da nalože vatru. Sa njima živi i stari dedo. Često imamo upite iz Ze-Do kantona koga da obiđete, pa evo prilike da vašu sadaku date ovoj porodici. Javite se u pp i mi ćemo vam dati kontakt majke.
Lejli i njenoj sestri smo odnijeli hrane, slatkiša, odjeću.
Još jedno dijete je pomognuto. Iako nije beba, zbog težine dojave o ovoj porodici odmah smo ih morali posjetiti. A mnoge bebe i djeca i dalje čekaju. Stoga vas pozivamo da nastavite donirati baby i prehrambene proizvode, a vaše novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Donacija Obraduj nekoga

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal aidas-m@live.com