Posjeta malenoj Nusejbi
 
090 292 045 – 3 KM za nase bebice (samo za BH telecom mobilnu i fiksnu mrezu)
 
Danas smo posjetili još malo pa dvogodišnju Nusejbu. Kao što vidite na drugoj slici, bebicini prstići su još loše, ali ne gubimo ni mi nadu, a ni bebina mama. Naime, beba je prije manje od mjesec dana imala strašnu povredu, pa je hitno operisana. Langeta je skinuta, beba još ne osjeća prste niti može raditi sa njima, ali sada slijedi dug oporavak kroz fizikalne terapije, pa će u Božiju pomoć sve biti uredu, i nadamo se da će Nusejba uskoro naše igračkice i poklončiće moći uzeti sa obje ručice. Nusejba je kćerka smohrane majke, koja pored nje ima i trogodišnju Merdiju. Zbog specifične porodične situacije, ova samohrana majka nema nikakva primanja, nit zdravstveno osiguranje. Otac ne daje nikakvu pomoć ni podršku. A majka je u podstanarima. Ali su zato tu naši vrijedni obradovači i obradovačice, vi dragi donatori 🙂
Nusejba je dobila paket mlijeka koje nam je doniralo Udruženje Pomozi.ba, Violeta Baby Care pelene i vlažne maramice, Frutek BiH kašice, Lino proizvode, Plazma (zvanična stranica) keksove koji su uvijek sastavni dio našeg paketa, i koji su nam uvijek potrebni. Dobili su i manji prehrambeni paketić u skladu sa trenutno raspoloživim prehrambenim artiklima i novčanim sredstvima Udruženja. Dječica su dobila i odječicu.
Zbog jako teške materijalne situacije, Nusejba je uvrštena u naše redovne mjesečne pakete pomoći socijalno ugroženim bebama, u okviru projekta “Idemo na babine!”. Pomoći možete pozivom na 090 292 045, na taj način donirate 3 KM. Možete donirati prehrambene i baby artikle, možete ih dostaviti svaki radni dan od 15:18:30 na našu već poznatu adresu Himze Polovine br.12. Novčana sredstva možete uplatiti na naš žiroračun:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“
 
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com
 
090 292 045 – donirate 3 KM za nase bebice, samo za BH telecom mobilnu i fiksnu mrezu.

Idemo na babine

Unesite iznos donacije

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10.00€