Danas smo posjetili samohranu majku I.M. i njenu kćerkicu Henu, jednu malu divnu djevojčicu. Stanje ove majke nikad nije idealno, ali kad stigne zima, i kad porodice kojima je pomoc zaista potrebna zadnji novac ulazu u ogrijev, onda za hranu nerijetko ostaje bukvalno ništa. Rezije zimi su vece, kao i potrebe svake porodice, a najteze je samohranim majkama koje su cesto zaboravljene od svih. Posebno smo osjetljivi na samohrane majke, posebno kada vidimo sjajno odgojenu djecu na kojima se vide rezultati cijelog ulozenog truda, snage, volje, a cesto gorkih suza ovih majki dok se pitaju da li ce i kako izdrzati sve.
I. M. smo odnijeli voca, mesa, ulja, brasna, tjestenine, sireva, pavlaka, mlijeka, sudzuka, riba, supa, pasteta, selama, jos prehrambenih sitnica, kao i higijenski paket i slatkise za Henu. Ovim putem se od srca zahvaljujemo svim donatorima koji uplacuju novac, ljudima iz nase zemlje, ali i nasoj neumornoj dijaspori i svim vama dobrim ljudima koji ne dozvoljavate da majke, djeca, bebe, stari i iznemogli zanoće gladni.
Ova samohrana majka je posjecana u okviru projekta “Niste sami”. Projekat mozete podrzati doniranjem nekvarljivih namirnica kao i novca uplatom na:
 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“
 
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com
 
 

Niste sami

Unesite iznos

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 1.00€