Objave

Ramazanski paket za divnu nanu od 73 godine – 18.05.2020.

090 292 045 – 3 KM – sadaka je najbolja prečica do lijepog života🧡

Posjetili smo i jednu staru nanun od 73 godine koja živi sa svojom samohranom kćerkom i unucima. Zbog trenutne situacije sa epidemijom, niko od njih ne radi. Ovom prilikom se od srca zahvaljujemo brižnom mladom komšiji koji je prijavio njihov slučaj. Još jedan ramazanaki paket je otišao u prave ruke.💪
Kako možete pomoći našu akciju?
090 292 045 – 3 KM
Prehrambeni artikli – ponedjeljak – subota od 12 do 17h
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake:

Ramazanska akcija 2020

RAMAZANSKA AKCIJA – 2020

MOLIMO ZA PODJELU
Od ovog trenutka humanitarni telefon 090 292 045 – u funkciji je za ramazansku akciju, pozivom donirate 3 KM!

Treće godine zaredom organiziramo veliku ramazansku akciju. U kratkim crticama ćemo navesti karakteristike naše akcije:
Obilazimo veliki broj porodica širom zemlje.
Maksimalno čuvamo dostojanstvo korisnika i ne fotografišemo ljude koje posjećujemo u toku ramazanske akcije, samo paket ispred njihovih vrata.
Nastojimo svake godine obići što više starih, bolesnih, višečlanih ugroženih porodica.
Prosječna vrijednost jednog paketa je 125 KM
Nastojimo u pakete staviti artikle koje porodice mogu koristiti tokom cijelog ramazana.

Pomoć bebama Muhamedu i Aiši, Sarajevo, 26.10.2021.

Pomoć bebama Muhamedu i Aiši

U jednoj maloj kućici nalik šupi, teško i turobno živi samohrana majka dječaka Muhameda i malene Aiše. Od donacije do donacije, od čišćenja do čišćenja – ona hrani svoju dječicu.
Djeca su često bez hrane, beba bez pelena, a mlijeko – mlijeko im čisti luksuz.
Djeci smo odnijeli pelene, kašice, mlijeko, hranu za bebe i kozmetiku te prehrambeni paket.
Još mnogo beba nas čeka na našem putu, a mi vas pozivamo da nastavite biti uz nas 
Naše projekte možete pomoći na jedan od narednih načina:
U @bingo_bih poslovnicama Bare,

Pomoć bebi Ridvanu, Kladanj, 25.10.2021.

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne!

Pomoć bebi Ridvanu, Kladanj

Ono što je doživjela Ridvanova majka, molimo dragog Boga da više nijedna ne doživi. Njen najstariji sin se prije nekoliko godina utopio na ekskurziji, i od tada su za njih nastupile mučne godine tuge. Prije 13 mjeseci u njihovu je kuću ušao tračak sunca, rodio se njihov Ridvan, ili kako oni vole reći – čuvar dzennetske kapije

Ridvan je unio mir i spokoj u srca roditelja i starijeg brata, ali tuga i bol za sinom uvijek su tu,

Pomoć blizancima Ismaru i Dilari, Kladanj, 23.10.2021.

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne!

Upoznali smo dva pupoljka, stara svega 7 dana. Ismara i Dilaru. Bebe rođene u zemlji u kojoj većina živi na mininalcu, a cijene stalno rastu. Rođene u vrijeme pandemije koja uzima živote, ali i poslove, pa je tako i njihovon ocu uzela posao. On sada radi na dnevnice, ali one često nisu dovoljne za bilo šta. Baš zato porodica nije mogla bebama priuštiti ono što im treba.

Mi smo u Udruženju imali divna kolica za blizance, i odmah smo majci javili da će kolica dobiti ove dvije bebice.

Pomoć bebi Nermini iz Tešnja u posebnoj hrani koja joj je potrebna, 22.10.2021.

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne!

Vrijeme je za lijepe vijesti. Naša Nermina je dobila svoju hranu.

Nedavno smo pokrenuli akciju koja je trajala jako kratko jer ste vi dobri ljudi, bili jako brzi, te je jedna donatorka odlučila finansirati cijelu hranu za Nerminu!

Zs početak smo uzeli 10.Novalac Alternova AR hrane i 50 Nutridrinkova, po savjetu nadležne pedijatrice jer ne znamo da li će ova hrana bebi odgovarati. Podsjećamo, Nermina ima samo 8 kila, a dvije i po godine. Skupa hrana koja je preporučena nemoguća je za njene nezaposlene roditelje,

Pomoć bebi Dariju, Tuzla, 21.10.2021.

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne!

Pomoć bebi Dariju!

Naša akcija za bebu Darija je bila i više nego usoješna. Zahvaljujući brzim reakcijama naših donatora, ovaj slatki dječačić je dobio pelena vjerovatno do kraja pelenaštva. Pored pelena, Dariju sno odnijeli hranu, kašice, hranu za bebe i djecu, kozmetiku i naravbo – mlijeko.

Dario sa svojom porodicom živi teško, a bebi koja jako voli mlijeko prave čaj jer mlijeka nisu imali. Sada smo našeg Daria opremili i njegova sretna majka vam se od srca svima zahvaljuje

Naše projekte možete pomoći na jedan od narednih načina:

Pomoć bebi Amaru i njegovim sestrama, Gladno polje, 20.10.2021.

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne. Paypal aidas-m@live.com

Pomoć bebi Amaru

Naš Amar lijepo napreduje, a mi smo ga opremili dok je bio u majčinom stomaku.

Amar je treće dijete roditelja koji na dnevnicama preživljavaju i hrane svoju djecu. Amar ima dvije starije sestre koje su naši korisnici, jer skromna primanja koja porodica ima nisu dovoljna za spe potrebe dječice.

Nadamo se da.će se situacija kod njih ubrzo popraviti, a nas čeka još mnogo beba koje odrastaju u sličnim uvjetima. Mi želimo pomoći što više njih, a na tom putu nam trebate i vi.

Pomoć bebi Almedinu, Mostar, 19.10.2021.

U Mostaru smo upoznali još jednu bebicu, Almedina, bebicu od godinu dana koji se mnogo oduševio našom posjetom, a tek kad je dobio kamiončić Almedin ima i starijeg brata Maida, a novčana sredstva koja ova porodica ima nisu dovoljna za sve potrebe djece, pa kao i većini našeg stanovništva, često nedostaje za pelene, kašice, baby hranu.

Upravo sve ovo smo odnijeli u jednu malz kuću do koje nas je odveo put kroz lokalno mezarje, u kuću divnog Almedinovog dede kod kojeg porodica živi.

Zahvaljujući vašoj dobroti mi neprestabo stižemo do većine beba koje nas trebaju,

Opremanje trudnice iz Breze, 17.10.2021.

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne!

Opremanje trudnica posebno ne važno našem Udruženju, jer smo do sada svjedočili mnogim situacijama u kojima se bebe rađaju hitnim postupcima, majkr obolijevaju, porodi se dešavaju mnogo prije termine – a dobrim dijelom sve to izazvano socijalnom ugroženošću trudnice i (ne)uslovima u kojima žive.
Vodjeli smo da su trudnice mnogo opuštenije kada početkom devetog mjeseca ili krajem osmog dobiju sve ono što im treba, a što ne mogu da priušte. A opuštena trudnica znači trudnica koja će spremnija dočekati bebu, i umjesto konstantnih briga o krevecu,

Laptop za Lejli i Aldina! Sarajevo, 16.10.2021.

Laptop za Aldina i Lejlu

Dragi naši donatori, danas smo uručili laptop za brata i sestru – Aldina, odličnog učenika četvrtog razreda i Lejlu, odličnu učenicu sedmog razreda.

Lejla i Aldin su do sada svašta prešli, od teške povrede njihovog oca do bolesne male sestrice. Uprkos bolestima i teškoj situaciji, ova divna dječica uče i svojim zanjem žele mijenjati svoje sutra.

U razgovoru sa njihovom majkom saznali smo da cijelu online nastavu nisu imali uređaje za praćenje nastave, i da djeca nemaju na čemu raditi prezentacije za školu, ali da nastavnici,

Pomoć bebi Adinu, Sarajevo, 15.10.2021.

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne
Pomoć bebi Aldinu i njehovim sestrama
Sarajevo

Naša pomoć se kontinuirano isporučuje na adrese našig ugroženih beba korisnica, svakindan. Naš Adin je jedna od tih bebica, a on je naš povremeni korisnik. Adin je najmlađi od četvero djece roditelja koji se trude i rade, ali sve je to vrlo malo i nedovoljno za sve potrebe jedne porodice koja živi podstanarskim životom.
Takvim poridicama najbolje možete pomoći sa pelenama i stvarima za bebe, pa smo tako i mi obradovali Adina i njegovu porodicu.
Naše projekte možete pomoći na jedan od narednih načina: