090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe i djecu naših projekata


Visoko iznad Zenice, u jednom udaljenom selu, u kući bez primanja žive dvije bebe – jedan dvogodišnjak i njegova četveromjesečna sestrica Amina. Kako žive i šta jedu, to malo ko zna. Mladi otac ovo dvoje djece je bolestan, ima nespecifične i teške dijagnoze očnih bolesti koje jedva da mu dozvoljavaju da izađe ispred kuće i igra lopte sa sinom, pa je posao za njega samo daleki san. Njihova majka, također sa određenim zdravstvenim problemima, čuva djecu, hrani sa čim stigne i šta nađe, plače i uzdiše potajući se hoće li ikada biti bolje.
Sav novac koji dobiju od dječijeg doplatka utroše na kupovinu skupih kapi za oči oca koji bez njih ne može. Pelene, kašice, litar mlijeka – i ovo je za njih nekada samo pusta želja.
Mi smo tu želju ispunili i malenoj dječici donijeli hrane, mlijeka, pelena, odjeće, igračaka. Nismo zaboravili ni roditelje, te su i oni dobili prehrambeni paket. Nas put vodi dalje, a oni u svom stanju ostaju…
Mnogo djece živi poput naše Amine. Za njih niko ne zna, i njima rijetko ko dolazi. Zato je upravo baš naša misija da ih obradujemo i budemo uz njih koliko je to moguće više. I zato nam na tom putu trebate vi.
Kako pomoći?
🇧🇦Uplate iz BIH:
➡️ 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: humanitarni prijekti
➡️572 -456-00000789-78
MF Banka
Primalac: Udruženje Obraduj nekoga
Svrha doznake: humanitarni projekti
🌏Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
🌐paypal: aidas-m@live.com