📢Višegrad nas treba📢
Situacija sa povratnicima Višegrada, Međeđe i okolnih mjesta je alarmantna u doba epidemije. Svi oni sitni poslovi i dnevnice od kojih su živjeli, stali su dolaskom Korone. Da stvar bude gora, snijeg koji je padao ovih dana sigurno je nanio mnogo štete poljoprivrednim usjevima, odnosno jedinoj egzistencijlnoj osnovi ovih ljudi. Na svjedočenja naših koordinatora iz ovog kraja, ovi ljudi godinama žive samo od donacija dobrih ljudi. Zaboravljeni su od svih, u selima udaljenim kilometrima od saobraćajnica, njihova djeca nemaju luksuz čokolada niti novih patika. Niti bilo koje sitnice koja je sitnica nama, a njima luksuz. Ove godine želimo da obradujeno 30 porodica sa vrijednim paketom pomoći, prepunom upravo sitnica koje su njima luksuz.
Pozivamo vas da osiguramo 30 paketa za Višegrad i okolna mjesta. Možete donirati prehrambene artikle od ponedjeljka do petka od 13-18:30 na našoj adresi: Himze Polovine br 12, možete donirati putem online Konzum kupovine ukoliko niste u Sarajevu (tako što ćete online platiti željene artikle, a Konzum će nam dovući na adresu). Možete donirati vaša novčana sredstva uz naznaku: prehrambeni paketi.
Cijena jednog paketa je cca 1️⃣2️⃣0️⃣ KM
Možete platiti cijeli paket, možete pola, možete dio, a možete i 1 KM. Sve vaše donacije su dobro došle, i baš sve znače samo jedno ➡️dobro djelo⬅️
🇧🇦Uplate iz BIH:
➡️ 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: prehrambeni paketi
➡️572 -456-00000789-78
MF Banka
Primalac: Udruženje Obraduj nekoga
Svrha doznake: prehrambeni paketi
🌏Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
Paypal: aidas-m@live.