📝✅Misija za sedmicu 02.03 – 07.03.2021 uspješno obavljena!🎉📝✅
U prethodnoj sedmici smo obradovali ➡️40⬅️ osoba. Bili smo u:
📌Tuzla 📌Kakanj📌Nemila📌Vareš📌Sarajevo(2️⃣)📌Goražde📌Vogošća📌Ilijaš📌
U Tuzli smo pomoć odnijeli bebama Anesu i Anisu, djeci koja žive na rubu egzistencije. U Kaknju je naša ekipa posjetila porodicu sa troje djece koji žive u neuslovnoj porušenoj kući, a u Nemilu nas je put odveo do malenog Adina čiji otac je upravo otišao na teren za Posavinu, gdje čuva stoku – pa smo primogli sa osnovnim stvarima za bebu dok ocu ne bude plata. U dalekom selu iznad Vareša posjetili smo Asju i Ajšu, sestrice bebice koje žive bez primanja. U Sarajevu nas je čekala Dalija i Ema, kćerke samohrane majke koja ih ptehranjuje samo od dječijeg doplatka, te smo posjetili malenog Adina, najmlađeg od četvero djece trenutno nezaposlenih roditelja podrstanara. U Goraždu smo upoznali bebu Denisa koji živi sa svojim roditeljima u selu udaljenom 40 kilometara od Goražda, a očev milinalac često je dovoljan tek da pokrije troškove režija. U Vogošći smo potpuno opremili mladu trudnicu: odnijeli smo krevetac, kolica, autosjedalicu, nosiljku za iznošenje bebe iz porodilišta, kadicu, flašice i cuclice te baby kozmetiku. U Ilijašu smo posjetili mladi bračni par troje djece, otac bebe Amine je upravo dobio posao u lokalnoj firmi, i nadamo se da ih na ovakav način više nećemo posjećivati.
U ovoj sedmici radili smo na uspostavljanju suradnje sa nekoliko kompanija čiji proizvodi su jako potrebi našim ugroženim bebama, te smo pokrenuli mini akciju za doniranje slatkiša starijoj braći i sestrama naših beba korisnica.
Novčana vrijednost za donacije koje smo isporučili prethodne sedmice je oko 2️⃣5️⃣0️⃣0️⃣ KM.
Kao i svake nedjelje, šaljemo vam tople pozdrave uz želju da svi mi i u narednoj sedmici na svojim poljima damo svoj maksimum.
Naša misija je – neka beba bude više, neka gladnih bude manje.