Beba korisnica Almir

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne!

svakim SHARE ( PODIJELI) je najbolji način da dođemo do svih ugroženih beba. Stoga vas molimo za SHARE svih naših objava.

Danas smo svjedočili jednoj teškoj i tužnoj priči. Maleni Almir ima samo pet mjeseci, a siroče je postao sa 40 dana. Njegov otac je preselio na bolji svijet uslijed srčanog udara.

Od tog trenutka život kakvim je živjela njegova majka prestaje, i majka se uskoro nalazi na ulici posve sama, sa bebom. Od svih onih koji trebaju pružiti ljubav, podršku i pomoć malenom Almiru, nema ni traga ni glasa. Ali zato postoje dobri ljudi, i jedna divna A. koja nas je dovela do ove majke. Ona je mami i bebi pružila prva ruku sada, smjestila ih i našla stan u kojem oni privremeno borave. Angažovala se oko papira, jer je bebi pokušano oduzeti i ono što mu zakonski pripada. I tako, pohlepa i oholost tu toliko slijepi da ne mogu da vide jedno malo biće, jedan divni osmijeh koji nas je oborio sa nogu i kojem smo rekli da neće biti sam! I neće, dok je nas i dok je vas, mali Almir će imati ono što mu treba, ako Bog da. Danas je dobio pelene, hranu, mlijeko, predivnu hranilicu koju je odmah “isprobao”. Šta im to znači, pokazuju majčine suze.

Molimo dragog Boga da više nema suza za ovu porodicu, da dobiju ono što im pripada i da nastave svoj život mirno i lijepo, trudeći se da maleni Almir sutra bude zdrav i veseo dječak. A i mi ćemo pomoći, ako Bog da, kad god i koliko god možemo.

Almir sada ima osnovne namirnice, a ostale bebe čekaju. Stoga vas pozivamo da nastavite biti uz nas.

Kako možete pomoći naš projekat “Idemo na babine!”? i pomoć djeci?

090 292 045 – 3 KM

Prehrambeni artikli, pelene i hrana za bebe – ponedjeljak – petak od 13-18:30

Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62

Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga

Intesa San Paolo Banka

Svrha doznake: Humanitarne akcije

Uplate iz inostranstva:

IBAN: BA391541802009247162

S.W.I.F.T: UPBKBA22

Paypal aidas-m@live.com