090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne!

Beba korisnica Asja – Livno, selo Tusnicaa

Upravo smo se vratili nakon 8 sati neprestane vožnje ( osim kad smo isporučili pomoć ugroženoj bebici Asji) i nažalost moramo reći da u skorije vrijeme nećemo opet obilaziti ovo područje, jer naši kapaciteti to trenutno ne mogu postići. Ideje i potencijala imamo, i ogromnu želju da posjetimo sva mjesta i sve dijelove zemlje, ali moramo se pomiriti sa činjenicom da sve dolazi u svoje vrijeme, i ne požurivati stvari prije vremena.
U malom selu Tusnica nadomak Livna, u selu koje čine barake socijalno ugroženog stanovništva, u jednoj toj baraci živi beba Asja, četvrto dijete svojih roditelja. Peta beba je na putu, neka bude živa i zdrava i neka donese nafaku svojoj porodici. Mehmed i Melek, dvoje divne djece su nas dočekali na ulazu u selo, sa oduševljenjem vadili stvari iz auta, divili se dječiji iskreno i čisto svakom autiću, knjizi, bonboni i čokoladi. Divili su se i kadici za novu bebu, nosiljki za iznijeti. Ta dječica iskušana siromaštvom divila su se i pelenama za njihovu seku – dušu su nam napunili čistom dječijom srećom.
Roditelji ove djece ne rade, a kao što smo vidjeli žive u zabačenom selu i život im je jako težak. Iako je put dugo trajao, ova posjeta nas je oplemenila i po ko zna koji put uvjerila da smo izabrali za posao pravu stvar – pomagati djecu i bebe!
❓Kako možete pomoći naš projekat “Idemo na babine!”?
☎️090 292 045 – 3 KM

🥣Prehrambeni artikli, pelene i hrana za bebe – ponedjeljak – petak od 13-18:30
🇧🇦Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Humanitarne akcije

🌍Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22

🌐Paypal aidas-m@live.com