Beba korisnica I. – Maglaj❤

090 292 045 – 3 KM sa sve gladne bebe Bosne!

Teška životna priča dvogodišnje bebe čiji smo identitet zbog teškog porodičnog nasilja morali sakriti, i zovemo ga ” beba I”, danas nas je hitno dovela do jednog malog sela, i jedne male kuće sakrivene na vrh brežuljka, u rijetkoj šumi, u blizini Maglaja.
Otac teški i hronični alkoholičar, nasilnik koji je fizički i psihički mnogo puta nasrtao na majku svoje djece, i djecu.
Ovo su priče koje svakodnevno dolaze do nas.
Ova majka je uzela samo svoje dvoje divne dječice, i bez benkice i pelene, kašice i kapice napustila prag koji za nju nije bio kućni, već pakleni. Otišla je ne znajući gdje će. U njihovom mjestu nema sigurne kuće, najbliža je u Zenici, a po riječima majke nadležne insitucije su rekle “Mi nemamo sporazum sa sigurnom kućom. Mi moramo plaćati za tebe, a to ne možemo. Sve što možemo je staviti te u auto i vratiti te mužu.”
Mužu, pokraj kojeg se jednog dana može ne probuditi i ona i djeca. I onda će sva nacija plakati za njima. A do tada… “oni nemaju para”.
Majka je trenutno na sigurnom, koliko-toliko. Bebe su danas dobile sve – od odjeće do mlijeka i pelena. Sretna je i zadovoljna. Odnijeli smo joj i My Lovely Bag torbicu, i to joj je u ovom teškom stanju ipak izmamimo osmijeh.
Hvala vam dragi ljudi što ste ruka pomoći onima kojima pomoć treba. Hvala vam što ste tu, u pravo vrijeme, na pravom mjestu. Hvala vam što svoju sadaku dajete našem ugroženom stanovništvu, a prvenstveno našoj djeci. Hvala vam što ste izabrali nas, kao sredstvo koje smatrate pouzdanim i sigurnim, da vaša dobrota dođe do tužnih malih ručica, pogleda i okica. Hvala vam što ste Obraduj nekoga❤