090 292 045 – Donirajte 3 KM, podrzite nase projekte!

Bebe Selma i Mirnes

Predalek put, pun opasnosti, nijedno auto usput, zavejane ceste i debeli sloj leda – sve se to isplatilo kada smo vidjeli lica ove drage djece, i uzeli u ruke jednu malu, četveromjesečnu bebicu koja je mirno spavala.
Selo Ljeskovik je jedna od najistočnijih tački naše zemlje. U njemu je nekada živjelo preko 150 ljudi, danas je ostalo svega dvije-tri porodice. Zavejani i često odsječeni, bez prodavnica, bilo čega sličnog, ovdje živi nekoliko djece predškolskog i školskog doba. Autom nismo mogli do samih kuća, pa su majke dječicu dovele do auta. Pitali smo imaju li sanke da prevezemo pakete do kuća, a dedo Selme i Mirnesa nam je rakao: A otkud ovoj djeci sanke?
Ta rečenica najbolje opisuje svijet u kojem živimo, mi, sa jedne strane, zaokupljeni vlastitim problemima koji to nisu, i oni, sa druge strane, koji rijetko kad vide čokolade, a sanke nikad nisu vidjeli.
Mirnes i Selma su brat i sestra. Selma ima dvije godine a Mirnes čestiti mjeseca. U pustoši oko njih, divno je čuti dječije povike, plač i smijeh.
Mi smo beskrajno zahvalni dragom Bogu koji nam je dozvolio da ovu dječicu obiđemo. Posebno hvala jednoj divnoj Emini iz Danske na koordinaciji za posjetu ove dječice, a veliko hvala lokalnom imamu efendiji Ibri koji nam je nabavio sve potrebne podatke o bebama, i bio tu na raspolaganju za bilo šta.
Mi smo se upravo ispunjeni i zadovoljni vratili kući, sretni jer smo još jednu misiju uspješno obavili.

Još dvoje djece smo obradovali, Idemo dalje, jače i bolje! Kao i uvijek, trebate nam vi i vaše donacije. Stoga vas pozivamo da nastavite donirati baby i prehrambene p roizvode, a vaše novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Donacija Obraduj nekoga

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal aidas-m@live.com