Bebe korisnice Ajna i Ajnur, selo Vrselje

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne!

Jutros je stigla dojava o gladnim bebama u jednom selu, i zadnjoj kući u selu, propaloj i staroj trošnoj kućici u kojoj u jednoj sobi spava četvero djece i roditelji. Naravno, odmah smo reagovali.
Blatnjavi put, do pola odnesem klizištem koje je pomjerilo i okolno kuće, uz brdo, pa uz okuke, pa na kraj sela, a čini nam se i na kraj svijeta. A tamo nasmijani Ajnur, dvogodišnjak sav vreo od temperature, uz njega stariji brat, nosi, pomaže nam. Najstariji brat u školi, u korpici ušuškana, kao da nije ovdje gdje jeste, mirna i sretna spava malena Ajna. Ajna, koja ima mjesec dana, koja ne zna da njihova kuća nema kupatila, da majka u kuhinji koja je ujedno ulaz u kuću nema grijanja dok kuha. Spava mala Ajna, ne znajući da je došla u okrutan svijet, svijet u kojem se malo ko brine o porodicama poput Ajne.
Ajnin otac je bio u zatvoru, nelegalne sječe bile su jedini način da prehrani porodicu. A onda više nije mogao raditi ni to, pa su djeca i majka bili prepušteni sami sebi. Sad je otac opet sa njima, posla ima kada ga neko zovne. Ali to nije dovoljno.
Ajni smo donijeli malu kolijevku koja je idealna za bebu jer veći krevetac ne može stati u sobu. Djeca spavaju po podu, jer drugog prostora nemaju. Dobila je i kolica, da je brace mogu vizati po blatnjavim okolnim puteljcima. Ajnuru i Ajni smo odnijeli pelene, odjeću, hranu za bebe i djecu, hranu za odrasle, slatkiše.
Bili smo sretni što smo mogli odmah reagovati.
Ajna i Ajnur barem sada imaju osnovne stvari. Ali mnoge druge bebe žive u istim i težim situacijama. Stoga vas pozivamo da nastavite donirati baby i prehrambene proizvode, a vaše novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Donacija Obraduj nekoga

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal aidas-m@live.com