Nova akcija! Beba Amna nas treba!

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne!
(Samo BH telecom)

Još jedna tužna i teška priča stigla je u naše poruke. Malena Amna ima samo nekoliko dana, a već je iskušana teškim siromaštvom. Amna, njeni roditelji i četverogodišnji brat žive u jednoj sobici, u kojoj nema vode. U toj sobici majka odnekud donosi vodu, tu se kupaju, kuhaju, jedu, spavaju. Prije nekoliko godina ova porodica je imala kuhinju na otvorenom balkonu, visokom nekoliko metara, na kojem su praktički živjeli i kuhali, i sa kojeg je dijete palo, ali na svu sreću nije imao nikakvih posljedica. Nakon posjete jedne organizacije kuća je malo uređena i kupljen je šporet.
Beba Amna NEMA NIŠTA! U selu u kojem žive posla nema, u kantonu u kojem žive pomoći od nadlexmžnih institucija nema. Ostajemo samo mi, organizacije i dobri ljudi, a kao i uvijek mi smo dokaz ” kad se ruke slože, sve se može!”
U okviru naśeg projekta “Idemo na babine!” pokrećemo veliku akciju za bebu Amnu. S obzirom da je daleko ne možemo je obići sa fonda, idemo jednokratno i želimo odnijeti što je moguće veći paket. Amni su potrebne pelene br 1 i 2 (mada može i 3), krevetac i kolica smo već obezbjedili. Potrebna je hrana za starijeg dječaka, kašice i hrana za djecu, te higijenski artikli za cijelu porodicu.
Akcija će trajati nekih 6-7 dana, a onda idemo bebi Amni na babine!
Vaše donacije možete donirati od ponedjeljka do petka od 14 -18:30h, na našoj adresi Himze Polovine br 12. Vaše novčane donacije možete uplatiti na jedan od narednih načina. Ukoliko ostane viška sredstava preusmjerit će se na ostale bebe koje nažalost ovise o ovakvom vidu pomoći.
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: za bebu Emina
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal aidas-m@live.com