Beba korisnica, Dalija, Zenica

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne!

Dalijinu samohranu majku smo zatekli tužnu i zabrinutu, ali se makar malo uspjela nasmijati jer je sretna što je njena beba barem ovaj mjesec osigurana. Djeca i majka su nakon turbulentnih porodičnih dešavanja smještena na sigurno mjesto. Ne znajući kako se situacija odvijala, odlučili smo ih danas posjetiti, i hvala dragom Bogu koji nam je dao dobru intuiciju. Voljeli bismo svašta toga ispisati, pokušati predočiti sve informacije i dojmove sa terena, sve te bolne izjave i izjave koje kod sviju nas izazivaju ogorčenje i užas, ali nećemo iz mnogo razloga. Samo je jedno sigurno, majci i ovoj dječici je potrebna naša pomoć.
Bebi smo odnijeli pelene i set dekica, hrane, kozmetike od RukaNade. Odnijeli smo ih prehrambeni paket, slatkiše za starijeg dječaka čiji tužni pogled teško da ćemo zaboraviti, kronpir i luk, mlijeko…
Viđamo sve i svašta, naš terenski rad je roman bez kraja, ali pogled ovog malog djeteta, tjera nas da radimo još više. Tjera nas da pronađemo, smislimo, kreiramo, ako treba sami iznova napravimo konačno jednu pravu instituciju koja će na najbolji način rješavati slučajeve poput ovih. Slučajeve samohranih roditelja, žrtava, koje kada zatvore vrata za nama ostaju same u svom košmaru, uz djecu koja se grčevito drže za njihove skute misleći da mama ima rješenje za svaki problem. Moramo svi mi, pojedinačno, svako od nas članova društva, dati sve od sebe da ove osobe ne budu prepuštene same sebi. One nemaju nikoga, no porodica, ni institucija, ni društva, ni ljubavi ni poštovanja. Mi im to moramo pružiti!

Dalija je dobila ono što joj treba, za ovaj mjesec. Ostale bebe čekaju. Stoga vas pozivamo da nastavite donirati baby i prehrambene artikle, a vaśe novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:

Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Donacija Obraduj nekoga

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal aidas-m@live.com