Tužna priča iz okoline Kiseljaka

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta Idemo na babine.

Svaka naša priča je tužna. A posebno su tužne one u kojima upoznamo dijete od tri godine, kojem je majka umrla. Majka je otišla sa ovog svijeta, a iza sebe ostavila osmero djece, i skrhanog supruga. Sasvim slučajno smo pronašli akciju koju je pokreno lokalni Medžlis te IGBD Ulm na čijoj stranici možete vidjeti više detalja te akciju koju rade za njih. Od osmero djece najmlađi je Abdullah. Osjećali smo dužnost da i mi obiđemo ovu porodicu. Teške su ove posjete, teške su sve riječi koje se moraju izgovoriti, teške su one progutane suze da porodica ne vidi. Da im ne bude još teže. Djeca uplakana, a divna, odgojena. Trude se da se ne vidi tuga i sve ono što ih je snašlo. Njih osmero je dugo vremena živjelo u podrumu ove kuće. Sa mokrim zidovima, prozirima ispod kojih biju vjetrovi, bez osnovnih uslova za život.
Kako su pokrenute akcije za adaptaciju potkrovlja, sada je stanje malo bolje, dobili su nove prozore, stolariju itd. Ali otac, koji inače radi kao pekar, sada je sam sa svojih osmero djece. I malim Abdullahom koji nosi pelene. Odnijeli smo mu pelene, prehrambeni paket, higijenske potrepštine, mali romobil u nadi da ću mu makar mali osmijeh izmamiti. 🙁
Ukoliko neko želi lično posjetiti malenog Abdullaha i njegovu porodicu, očinit će veliki sevap, a možete nam pisati u inbox da vam damo adresu i kontakt.

Teške su ove priče. Nažalost, naš posao je prepun ovakvih priča. Zahvaljujući dobrim ljudima koji svakodnevno doniraju, u ovakvim situacijama možemo djelovati odmah. Stoga vas pozivamo da nastavite donirati baby i prehrambene artikle, a vaśe novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:

Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Donacija Obraduj nekoga

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com