Beba korisnica – Sarah❤

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne!

Danas smo bili u jednom za nas novom selu, u posjeti tromjesečnoj Sarah koja živi u starom prostoru nekadašnje četverogodišnje seoske škole. Sarah tu živi sa svojim mladim roditeljima, te nanom i dedom. Svi žive od 123 KM socijalne pomoći. Otac bebe je predao dokumente u mnoge firme i mi se nadamo da će ga uskoro neko pozvati, ali do sada nije niko. Uslovi u kojima beba živi su loši. Zgrada je stara i oronula, prepuna vlage. Ipak, sobu u kojoj beba i porodica boravi okružuje toplina ljubavi. Sarah se od rođenja hrani kravljim mlijekom pomješanim sa keksom. Prije nismo znali za ovu bebu, ali smo makar sad donijeli adaptiranu formulu koju nam je u prvoj ovogodišnjoj posjeti Bosni donijela Nermana Huskić kao donaciju dobrih ljudi RukaNade koji su u ST. Luisu pokrenuli akciju za naše gladne i ugrožene bebe. Ova bebica će makar malo odmoriti od teškog kravljeg mlijeka pijući hapu koja po sastavu i kvalitetu odgovara onome što bebinom organizmu treba.
Majka bebe nam se skromno javila rekavši da ne traži puno. Iako i sami oskudjevaju sa hranom, tražila je samo hranu za bebu. Sarah smo donijeli pelene, adaptiranu formulu, kašice, hranu za bebe koju može da jede na početku dohrane te podnu igraonicu i kozmetiku, flašicu i dudice. Porodici smo odnijeli i prehrambeni paket.
Do Sarah smo došli i beba će, makar neki period, imati ono što je treba. A mnogo je beba koje nas čekaju, ovisne o ovom vidu pomoći.
Stoga vas pozivamo da nastavite donirati baby i prehrambene artikle, a vaśe novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:
Pokrenuta je akcija i za nabavku terenskog vozila za nase udruzenje pa mozete ucestvovati i u tom hajru.
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Donacija Obraduj nekoga ili “za nabavku terenskog vozila”

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com