Beba korisnica – Amina ❤

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Danas smo upoznali malenu Aminu, jednogodišnju bebicu koja nas je mnogo zavoljela. Amina, njen stariji brat i sestra, otac i majka žive na selu, u jednoj sobici, bez uslovnog kupatila. Njihov otac nema zaposlenje, radi na dnevnicu ali od nje ostane vrlo malo jer pola sredstava ide na karte i prijevoz do posla. Starija djevojčica za školu je imal svega par sveski. Porodica je bila na ivici sa hranom, higijenom, a pelena je potpuno ponestalo.
Malenoj Aminici smo odnijeli pelene, kašice, hranu za bebe, odjeću. Porodici smo odnijeli prehrambeni paket, higijenu i kozmetiku, odjecu za Amina i bracu, paket mlijeka a najstarijoj sestri smo donijelu punu školsku torbu kojoj se veoma obradovala. 
Amina sada, zahvaljujući dragom Bogu i zahvaljujući dobrim ljudima, ima ono što joj je nedostajalo, ali ima još mnogo bebica poput Amine koje žive u malim kućicama, bez osnovnih uvjeta, hrane i pelena, i koje nas možda čekaju…
Stoga vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle. Također, pokrenuli smo i akciju za nabavku adekvatnog terenskog vozila koje će nam onogućiti dolazak do beba do kojih trenutno ne možemo doći, a žive u katastrofalnim uslovima. 
Vaše novčane priloge za bebe ili nabavku vozila možete donirati na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Donacija

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com