Beba korisnica – Dalija, Zenica ❤

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Druga Dalija u našoj velikoj porodici bebica korisnica. Ova Dalija nam dolazi iz Zenice, iz malog podstanarskog stana, nedovoljno uslovnog. Bez adekvatnog kupatila i bez električnog šporeta. Dalija nam ima dva mjeseca, i najmlađa je od troje djece. Mlada majka je sa djecom dok otac skuplja sekundarne sirovine i od toga preživljavaju. Podstanarski život je takav da vrlo često, više puta godišnje mijenjaju stanove i primorani su da se sele. Dva starija dječaka su divna, mirna djeca, koja su nas sa iznenađenjem posmatrala. Iznenađena je bila i Dalijina mama. Njenoj bebi smo donijeli pelene, ljulju, dosta odjeće koju nije imala, igračke, kozmetiku. Odnijeli smo im i prehrambeni paket te dječiju hranu, obuću za djecu i slatkiše.

Mi svakodnevno svjedočimo težini situacija poput Dalijine. Mnogo, mnogo je još beba poput nje. Stoga vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle. Također, pokrenuli smo i akciju za nabavku adekvatnog terenskog vozila koje će nam onogućiti dolazak do beba do kojih trenutno ne možemo doći, a žive u katastrofalnim uslovima. 
Vaše novčane priloge za bebe ili nabavku vozila možete donirati na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“ ili za nabavku terenskog vozila (obavezno navesti za sta uplacujete)

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com