Beba korisnica Adin, selo Babići, Cerska

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Maleni Adin ima samo dva mjeseca, i nikada nije upoznao majku. Njegova majka je odmah nakon poroda pala u komaozno stanje, i nažalost dva mjeseca kasnije. ona je zauvijek napustila ovaj svijet, Adina i njegovu četverogodišnju kćerku. O Adinu sada brine njegova nana, koja ga uspavljuje, presvlači i hrani adaptiranom formulom. Zahvaljujući jednoj divnoj ženi saznali smo za ovu porodicu i ovu bebicu, a nana nije mogla sakriti iznenađenje da je neko došao i pomogao bez nekih posebnoh uvjeta, molbi i dugog, predugog čekanja na isporuku pomoći. Pustili smo da prodje svega par dani žalosti, da porodica koliko toliko dodje sebi, pa da ih posjetimo. Porodica nema stalna primanja, žive u mjestu u kojem nema firmi, u kojem nema čak ni ljudi. Adin pije Novalac 1 adaptiranu formulu, i danas smo odnijeli nekoliko kutija. Odnijeli smo i flasice, cuclice, odjecu, te nešto prehrambenih proizvoda. Nadamo se da ćemo do zime uspjeti još jednom obići malenog Adina, jer s obzirom da zivi u podnozju planine, zimi nećemo moći doći do njih.

Adinova sudbina je tužna i teška, a još teža činjenica je da njegovu sudbinu dijeli jošmnogo ugroženih beba Bosne. Mi želimo i moramo doći do svih njih.
Stoga vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle. Također, pokrenuli smo i akciju za nabavku adekvatnog terenskog vozila koje će nam onogućiti dolazak do beba do kojih trenutno ne možemo doći, a žive u katastrofalnim uslovima. 
Vaše novčane priloge za bebe ili nabavku vozila možete donirati na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“ ili za nabavku terenskog vozila (obavezno navesti za sta uplacujete)

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com