Dijelimo pune školske ruksake❤❤

Prethodnih dana smo podijelili veliki broj punih školskih ruksaka, odnosno ruksaka sa svim školskim priborom i sveskama. Ove godine je fokus bio na djeci iz ruralnih područja. Samo smo rijetku djecu, koja izraze želju za fotografisanjem slikali, trudili smo se maksimalno da čak ni komšije koje često “vise” na svojim prozorima vireći iza zavjesa šta to dostavljamo djeci i porodicama, čak ni oni nisu vidjeli da smo djeci donijeli ruksake. Želimo da kad u ponedjeljak odu u školu, njihovi drugari ne znaju da su ruksake dobili od humanitarnog udruženja. Djeca u novu školsku godinu treba da krenu sretna, a ne postiđena, sa manjkom samopouzdanja ili da do kasno navečer spremaju odgovore na brojna pitanja ko im je poklonio ruksak, zašto itd. Istinski nam je stalo do djece, a ne do hvaljakanja sa brojem podijeljenih ruksaka.
Ruksake smo dijelili po ruralnim dijelovima Sarajeva, Tešnja, Zenice, Živinica, sela u okololini Travnika. Narednih dana idemo za Vlasenicu, Bratunac itd .
Hvala svima koji su učestvovali u našoj školskoj akciji. Djeca su presretna, bilo je dugih zagrljaja, suza radosnica a ponajviše zahvala što pazimo na njihovo dostojanstvo ❤