Velika posjeta bebi Ajdini, Tešanj ❤

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Prošle sedmice smo.pokrenuli veliku akciji za novorođenu bebu Ajdinu. Ajdina sa svojom.sestrom i bratom, majkom i ocem živi u maloj kućici koja nije njihova. Do skoro su živjeli u kolektivnom izbjegličkom centru, ali dobra rodbina im je ustupila ovu kućicu kako bi djeca u miru mogla raditi domaće zadatke, učiti, te kako bi mala Ajdina odrastala u malo uslovnijem ambijentu. Ajdinin otac nema radni odnos, radi na dvenicu koja nije tako česta. Starijeg brata i sestru smo obradovali punim školskim ruksacima. 
Malena Ajdina nije imala ništa. Sada ima prelijep krevetac i madrac, tople dekice, divnu odjeću, kao nova kolica. Dobila je mnogo pelenica, kozmetike, Bebimil.1 hranu. Porodici smo odnijeli i veliki prehrambeni paket, higijenski paket, Ajdini mnogo odjeće te djeci školske ruksake. Ajdinu smo opremili i sa skafanderčićem i toplom zimskom jaknicom.

Ajdina je samo jedna beba koja do jučer nije imala ništa. A zahvaljujući vašim donacijama, os peije par sati Ajdina je kao svaka druga beba koja odrasta u normalbim okolnostima. Hvala vam na tome ❤ Nažalost, mnogo je beba poput Ajdine koje još uvijek nemaju ništa. Stoga vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle. Također, pokrenuli smo i akciju za nabavku adekvatnog terenskog vozila koje će nam onogućiti dolazak do beba do kojih trenutno ne možemo doći, a žive u katastrofalnim uslovima. 
Vaše novčane priloge za bebe ili nabavku vozila možete donirati na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“ ili za nabavku terenskog vozila (obavezno navesti za sta uplacujete)

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com