Beba korisnica – Kenan, Novi Travnik

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Danas smo posjetili bebu Kenana, iz malog sela u blizini Novog Travnika. Kenanov otac radi, ali njegovi sezonski poslovi i minimalna plaća nisu dovoljni da pokriju sve troškove koji se gomilaju, neprestano. Kenan ima stariju sestru i brata i njima smo danas odnijeli nove školske torbe u okviru projekta opremanja školaraca. S obzirom da su u pitanju starija djeca, i da ih izlažemo neugodnostima, potencijalnom ismijavanju itd, djecu sa ruksacima nismo fotografisali. Malenom Kenanu smo donijeli dosta pelena, mlijeka, hrane za bebe, dječije hrane. Starijoj djeci smo odnijeli slatkiša, kozmetike, a porodica je dobila i prehrambeni paket.

Kenan nije jedina beba koja živi u teškim uslovima. Pored njega, tu je još mnogo beba sa kojima se susrećemo kroz naš svakodnevni rad. Sve one trebaju pelene, mlijeko, kašicu i hranu. Stoga vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle. Također, pokrenuli smo i akciju za nabavku adekvatnog terenskog vozila koje će nam onogućiti dolazak do beba do kojih trenutno ne možemo doći, a žive u katastrofalnim uslovima. 
Vaše novčane priloge za bebe ili nabavku vozila možete donirati na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“ ili za nabavku terenskog vozila (obavezno navesti za sta uplacujete)

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com