Nova korisnica – Medina ❤

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

NAJPRIJE: Hvala ljudima koji su prepoznali značaj našeg projekta, koji dostavljaju donacije u naše prostorije, ili putem pošte te ljudima koji doniraju novac, jer baš zahvaljujući njima u ovakvim situacijama možemo DJELOVATI ODMAH! 
U ovom poslu svakodnevno viđamo razne situacije, susrećemo se i svjedočimo teškim sudbinama. Ipak, težine nekih sudbina, i iskušenja nekih ljudi nadilaze mnoge druge.
Na slici je trogodišnja Medina, koja je tetka drugoj djevojčici sa slike, Ajši. Medina je najmlađe od četvero djece, četiri djevojčice, trenutno samohranog oca. Njihova majka ne živi sa njima, i sve to im jako, jako teško pada. Najteže je malenoj Medini. Medinin otac je obavljao teške fizičke poslove sve dok nije pao sa krova, povrijedio se, te je trenutno radno nesposoban. Najstarija kćerka, divna mlada žena od 24 godine koja je majka petogodišnje Ajše, je sve ovoj porodici. I majka, i sestra, i kuharica, i utjeha… Ona ide i radi čim je neko zovne, da bi, često, vrlo teško, spojili kraj sa krajem. Danas za vrijeme naše posjete zatekli smo kako kući dolazi i petnaestogodišnja djevojčica, ruku zavijenih u zavoje, vraća se sa teškog posla, da bi sebi mogla kupiti pribor za školu. Opet kažemo, svašta vidimo, svaki dan, a li ova situacija nas je mnogo potresla. Suze i uzdasi najstarije kćerke, još će mnogo, mnogo odzvanjati u našim glavama.
Jedna curica je dobila školsku torbu, a drugu ćemo, ako Bog da, donijeti ubrzo. Neka djevojčica koja radi teške fizičke poslove, kojoj su ruke u zavojima ostavi zarađeno sebi, da kupi užinu kada krene u školu 😢
Malena Medina je dobila pelene, paket mlijeka, kašice, hranu za bebe. Odnijeli smo im kozmetike, šampončića za djecu, dječije hrane, prehrambeni paket, igračke i odjeću.

Ovakvih teških situacija puna je naša zemlja.
Stoga vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle. Također, pokrenuli smo i akciju za nabavku adekvatnog terenskog vozila koje će nam onogućiti dolazak do beba do kojih trenutno ne možemo doći, a žive u katastrofalnim uslovima. 
Vaše novčane priloge za bebe ili nabavku vozila možete donirati na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“ ili za nabavku terenskog vozila (obavezno navesti za sta uplacujete)

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com