Beba korisnica – Hana ❤

090 292 045 – 3 KM za sve bebe korisnice humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Često kada vidite naše bebe, naše opise situacija i ovu našu dragu dječicu, osjetite žaljenje. Ali postoje situacije koje ne trebamo žaliti, već im se trebamo diviti, na njihovom trudu, zalaganju, radu i istrajnosti. Jer, u zemlji u kojoj je statisticki pokazano da je u prošlom mjesecu potrošačka korpa iznosila 2000 KM, a prosječna plata 900 KM… kada bismo vam rekli da nijedan naš korisnik nema prosječnu platu… kako onda dočekati bebu? Kako svojoj dječici pružiti normalan život? Kažemo da ove porodice ne smijemo žaliti, i zaista ne smijemo – smijemo im samo čestitati na svemu što rade za svoju djecu. Ali ova zemlja je takva, da mladi ljudi koji žustro, sa strašću i ljubavi rade svoj posao, ali i dalje to nije dovoljno da jedna beba, recimo, ima kolica. A da bi imala krevetac i nosiljku, morali su prodati auto. Ali otac radi, radi i trudi se i mi smo uvjereni, da će, ako Bog da, trenutno iskušenje biti uskoro iza njih. Troje divne dječice, malo više od godina razlike među njima. I jedna tužna mama. Tužna jer ova zemlja i ova država ne daje sve od sebe da očevi koji rade, imaju dovoljno za svoju porodicu. Ali i to će, ako Bog da doći ubrzo. Jer se svaki trud isplati, pa će i ovaj ❤
Hana ima samo 16 dana. Dobila je pelene, kolica, kozmetikicu. Starije dvije bebe dobile su kašice, mlijeko, dječiju hranu, te prehrambeni paket. Djeca su dobila i igračke kao i presladak romobil kojim su se jako obradovali ❤

Nažalost, mnogo je djece poput naše Hane i njene braće. Djece koja uprkos radu njihovih roditelja i dalje nemaju sve. Mnogo je beba kojima roditelju nemaju gdje da rade, jer žive u mjestima kilometrima dalekim od firmi, fabrika..
Stoga vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle. Također, pokrenuli smo i akciju za nabavku adekvatnog terenskog vozila koje će nam onogućiti dolazak do beba do kojih trenutno ne možemo doći, a žive u katastrofalnim uslovima. 
Vaše novčane priloge za bebe ili nabavku vozila možete donirati na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“ ili za nabavku terenskog vozila (obavezno navesti za sta uplacujete)

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com