Nova akcija! Beba Muhamed nema pelena, hrane!
MOLIMO ZA PODJELU!

090 292 045 – 3 KM za sve ugrožene bebe Bosne!

“Otac za bebu nikad nije ni marke dao. Živim bez primanja, samo od milostinje koju dobri ljudi udjele meni i mojoj bebi” – riječi su majke F.M.
U jedno travničko selo put će nas odvesti, ako Bog da, naredne sedmice. U selo u kojem živi mali Muhamed, ova slatka beba od 17 mjeseci. Muhamed živi sa svojom majkom, u kući svoga dede. Njegov otac ga se odrekao, nikad bebu nije posjetio niti je ikad poslao marku za njega i njegove potrebe. Dovoljno je teško odrastati bez oca, ali slučaj malog Muhameda je još teži.
Njegova majka živi bez ikakvih primanja. Od sadake do sadake, vitre, i dobrih ljudi. Muhamed vrlo često nema pelene, nema mlijeko, nema omiljenu igračku, omiljenu kašicu, cuclicu i flašicu. Muhamed ne živi onako kako žive ostale bebe, koje pored beskrajne ljubavi roditelja imaju sve što im treba. Stanje našeg Muhameda je upravo onako protiv kojeg se borimo: beba je mokra, i gladna.
U okviru humanitarnog projekta “Idemo na babine!”, pokrećemo veliku akciju skupljanja artikala bebi Muhamedu. Potrebno je: pelene br. 5, kašice, mlijeko, hrana za bebe, te prehrambrni paket za majku, kozmetika za mamu i bebu.

Akcija ce trajati nekih 5 dana, a vase donacije u obliku navedenih proizvoda mozete dobirati u ponedjeljak i utorak, od 14-18:30h, na nasoj adresi Himze Polovine br 12, a vaše novčane donacije mozete donirati na jedan od narednih načina:
Ukoliko ostane viška novčanih sredstava, ona će biti raspoređena na ostale naše bebe korisnice projekta “Idemo na babine!”, koje nažalost ovise o ovakvom vidu pomoći
Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Za bebu Muhameda

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com