❗AKCIJA ZA KUPOVINU TERENSKOG VOZILA ZA POTREBE UDRUŽENJA OBRADUJ NEKOGA❗
📢MOLIMO ZA PODJELU📢

Već mjesecima se iz dana u dan rađa sve veća potreba za nabavkom terenskog vozila. Za pokretanje akcije odlučili smo se onog trenutka kada je Suadin, beba od svega 29 dana, sa majkom i ocem tri sata putovao po teškom makadamu sa bi stigao po našu pomoć. Molili smo majku da ne vodi bebu, ali ona je nije htjela ostaviti. Suadinov mali auto smo pretrpali donacijama i u strahu se zaputili nazad, plašeći se da nešto u trosatnom povratku kući ne padne na bebu i ne povrijedi je.
Broj socojalno ugroženih beba korisnica projekta “Idemo na babine!” iz dana u dan sve je veći. Već tri godine SVAKODNEVNO uspješno uz pomoć dobrih ljudi hranimo socijalno ugrožene bebe, nosimo im pelene, mlijeko i sve što im treba. Do sada smo desetine zahtjeva za pomoć morali odbiti iz jednog prostog razloga – nemamo vozilo koje nas može odvesti do sela i zaseoka ovih beba, a porodice nemaju mogućnost da siđu do prvog iole prohodnog puta. Ta djeca su i dalje gladna, mokra, bez krevetaca, odjeće, kolica, hrane. U ovom trenutku na spisku čekanja imamo 10 hitnih apela, izrazito teških situacija u kojima se nalaze ove bebe, a mi ne znamo kako doći do njih.
Da stvar bude gora, za svega par mjeseci stiže nam zima. Sa trenutnim vozilom ogroman broj beba korisnica nećemo moći obići u zimskim danima! Zbog težine stanja u ruralnim mjestima, mi se sve više okrećemo djeci koja žive u selima, a u ovom trenutku imamo oko 100 beba korisnica koje su redovni ili povremeni korisnici i koje nažalost ovise o ovom vidu pomoći. Bojimo se da ćemo, ako zimu dočekamo sa trenutnim vozilom, moći obilaziti samo bebe iz užeg centra grada.
Zato pozivamo, prije svega, pravna lica, firme, preduzeća, državna i privatna, društveno odgovorne kompanije i pojedince, javne ličnosti, funkcionere te vladin i nevladin sektor da daju učešća u kupovini terenskog automobila koje će omogućiti da socijalno ugrožene bebe i djeca sa ruralnih područja imaju pelene, hranu, flašicu toplog mlijeka, plišanog medu, toplu dekicu i nekoga ko brine o njima❤ Pomozimo im zajedno! U komentar ćemo postaviti nekoliko fotografije koje pokazuju stvarno stanje na terenu.
Vaše donacije možete donirati na jedan od narednih načina:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Za nabavku vozila

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com