Nova akcija! Beba Anes nema pelena, mlijeka, hrane!

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Još jedna tužna priča jedne male bebe odvest će nas, ako Bog da, u jedno malo selo, u kuću bez kupatila, u kojem živi beba Anes sa svojim roditeljima i starijom sestrom. Njihovi materijalni uslovi su jako, jako teški, za Bajram su jedva imali šaku brašna. Otac je izuzetno vrijedan čovjek, ali njegov posao koji je pretežno 10-15 dana u mjesecu, apsolutno nije dovoljan za sve skromne potrebe ove porodice. Da stvar bude gora, maleni Anes je prilikom poroda imao teške komlikacije, beba je rođena prije vremena, i danas ima godinu i 9 mjeseci, ali još uvijek se oporavlja i trpi posljedice. Tek prije mjesec je prohodao, a naznaka za govor još nema.
Anes je često kod doktora. Često na pretragama, analizama, rehabilitacijama, terapijama. Sve to roditelje košta, i za pelene, mlijeko i hranu, ne ostane ništa. Dijete je vrlo često bez flašice mlijeka. Misija našeg projekta. “Idemo na babine!” je da nijedna beba ne bude gladna i mokra, stoga pokrećemo veliku akciju za Anesa. Potrebne su pelene br 4, kravlje mlijeko, kašice, te prehrana za stariju djevojčicu. Akcija ce trajati nekih 5 dana, a vase donacije u obliku navedenih proizvoda mozete dobirati u ponedjeljak i utorak, od 14-18:30h, na nasoj adresi Himze Polovine br 12, a vaše novčane donacije mkzete donirati na jedan od narednih načina:
Ukoliko ostane viška novčanih sredstava, ona će biti raspoređena na ostale naše bebe korisnice projekta “Idemo na babine!”, koje nažalost ovise o ovakvom vidu pomoći
Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Za bebu Anesa

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com