Bebe korisnice Suadin i Miralem iz Srebrenice

090 292 045 – 3 KM za sve gladne i ugrožene bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Jučer je bio 11 juli, dan obilježavanja genocida nad civilima Srebrenice. Mi smo danas otišli u dolinu bijelih nišana, u grad kojem je oduzeta duša, grad mukle tišine, tegobnog zraka i tuge koja vrišti iz svakog kamena.
Tek pomalo je veseli glas bebe Miralema prekinuo tešku atmosferu, bebe koja je došla po svoj paket pomoći, iz sela udaljenog čak 50 kilometara!
Još jednom se pokazuje prijeka potreba da Udruženje nabavi terensko vozilo sa kojim će se povećati pristupačnog mnogim našim bebama. Srećom, Miralemov i Saudinov otac ima vozilo, pa smo ih zamolili da siđu do Srebrenice. Ali nismo znali da će taj njihov put trajati puna tri sata!! Mi smo krenuli iz Sarajeva, tada su i oni krenuli iz Luka, i stigli su svega par minuta prije nas! Molili smo majku da ne vodi jednomjesečnu bebu po teskom makadamu koji je dodatno oštećen nevremenom koje je zadesilo Srebrenicu, ali majka ga je ipak povela. Kaže, hoće da donatori znaju da je donacija otišla bebama. Tako smo njihov mali auto jedva natrpali pelenama, hranom, odjećom i svemu onome što se skupilo za Saudina i što smo zahvaljujući vašim novčanim donacijama obezbjedili. Beba se doslovno nije vidjela od kesa, i strahovali smo da u putu nazad nesto ne padne na nju. Ali su nas roditelji uvjerili da će sve biti uredu, i da će se javiti kad stignu kući, ako budu imali mreže, jer u selu je mreža skoro pa nikakva.
Iz ovog razloga, u narednim danima ćemo pokrenuti veliku akciju prikupljanja novčanih sredstava za nabavku terenskog vozila, koje će nam omogućiti da budemo na usluzi bebama u najruralnijim predjelima, jer nakon ovog danas, nijedna teška situacija u gradu se ne može porediti sa težinom ovih situacija! To su ljudi koji bi voljeli raditi, kojima mladost prolazi a oni nemaju gdje da rade. Grad je krajnje nerazvijen, fabrika nigdje, a svako silaženje sa sela zahtjeva put od tri sata! 
Porodica nam se nije još javila, a mi se nadamo da su sretno stigli kući, i zaista se nadamo da će akcija za nabavku vozila ići dobro, jer ne želimo više bebe izlagati ovakvim rizicima.

U svakom slučaju, drago nam je da su još dvije bebe zahvaljujući vašoj dobroti obradovane. Pored Miralema i Suadina, tu je još mnogo beba koje trebaju naš pomoć. Koje sjede u svojim dalekim selima i čekaju da čuju zvuk našeg auta. Stoga vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com