Beba korianica Ajdin – žrtva birokratije

090 292 045 – 3 KM za bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Vjerovatno ste svi čuli za slučaj deložirane porodice iz Semizovca, koja pritom ima i bebu. Od srijede ovaj dvogodišnjak spava na travi, u šatoru koji su mu dobre komšije obezbjedile, bez njegove dekice i kreveca koji je ostao zaplijenjen, zajedno sa njegovim igračkama i svim onim njemu dragim stvarima kojih sada više nema.
Jako je tužno gledati kako ovaj dvogodišnjak majci briše suze, ne razumivši šta se dešava, sa strahom i strepnjom gleda u svoje ukućane, uplakane i iscrpljene. 
Mi se nećemilo miješati u pravodusne procese, i pravosuđu ostavljamo da najbolje riješe ovo pitanje, niti nas zanima ko je u pravu a ko nije, ali činjenica koja je tako jaka i tako postojna je da jedno malo dijete, jedna beba, već noćima spava u šatoru, 100 metara od svog kreveca po koji ne smije, jer će dobiti kaznu. Porodica kaže da ih niko od organizacija i institucija nije posjetio. Jedino što je ponuđeno jeste da majka i dijete budu u sigurnoj kući. Porodici je izuzetno teško palo to što moraju primiti pomoć. Ovo je porodica vrijednih ljudi, otac Ajdina radi na građevini, oni nisu nilada prije bili u situaciji da moraju da od nekoga prime pomoć. Majka je grcala u suzama dok smo Ajdinu davali pelene, kašice, hranu.

Ajdinova situacija nas je jako potresla, posebno činjenica da će ovo dijete i noćas spavati u šatoru. 
Ajdinu i našim ostalim bebama možete pomoći doniranjem baby i prehrambenih artikala, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com