Bebe korisnice Šaban i Fikret ❤

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Vreo dan, visoke temperature, mnogo kilometara nije nas spriječilo da isporučimo vašu pomoć bebama Šabanu i Fikretu, iz sela Bistro, kod Novog Travnika. Fikret i Šaban, jednogodišnji blizanci, žive sa dvije sestre i majkom u seoskoj kući. Njihov otac trenutno čuva ovce na drugom kraju zemlje, za plaću od 300 KM koja evidentno nije dovoljna za sve ono što treba djeci. Suze majke kada je vidjela odjeću, pelene, hranu, teško je opisati i riječima iskazati. Sreća djevojčice koja otvara slatkiše, sreća prilikom pronalaska bojanke…. to su stvari koje se moraju samo doživjeti. 
Naši blizanci za koje smo pokrenuli akciju prošle sedmice su preslatki, i hvala Bogu zdravi dječaci. Djeca nemaju nikakva primanja niti zdravstveno osiguranje. Kako žive, najbolje pokazuje činjenica da majka nije znala objasniti kako doći do sela, jer kad se prije tri godine doselila u ovo selo, nikad iz njega nigdje nije otišla…
Fikret i Šaban su dobili mnogo pelena, mlijeka, hrane za bebe, dječije hrane, obuće j odjeće i zimske i ljetne. Starije curice i majka dobile su hranu, higijenske artikle. Djeca su dobila i slatkiše i igračke.

Šaban i Fikret su samo dvije bebe, u moru naših ugroženih beba koje žive u manje-više istim uslovima. Malim selima, trošnim kućicama, daleko od svake blagodati i pogodnosti koju većina djece ima.
Stoga vas pozivamo da nastavite donirati baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati na jedan od naresnih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com