Beba korisnica – Emma ❤ (i njena buduća seka :))
090 292 045 – 3 KM za sve gladne i ugrožene bebe Bosne!

Danas smo posjetili malenu Emmu, i njenu trudnu samohranu majku. Emma i mama su štošta pretrpjeli u zadnje vrijeme, nova trudnoća bila je jako rizična, ali hvala dragom Bogu, sada beba može doći svaki čas, i kritični period za prijevremeni porođaj je prošao.
Emma živi bez očeve pomoći, a trenutno su privremeno smješteni u kuću Emminog dede. Emmina majka radila je i za vrijeme druge trudoće, na samom početku, čak i po 15 sati dnevno. Kako je trudnoća postala kritična, tako je morala prestati raditi. 
Trenutno žive bez primanja i nadaju se da će moći dobiti općinski stan na korištenje, s obzirom da je majka vrijedna, vjerujemo da će uskoro stati na noge i pronaći posao.
Emma je dobila hranu za bebe i djecu, te prehrambeni paket, a beba koja trrba uskoro da se rodi dobila je kolica (u kojima je sad Emma 🙂 ), montažni krevetac, cuclice i flašice, dekice, igračkice. Djevojčice su dobile dosta odjeće.

Emma i njena buduća sestrica su samo dvije bebe korisnice koje se od najranije dobi suočavaju sa strašnim oblicima i posljedicama siromaštva. Mi u ovom trenutku dajemo sve od sebe da sve ugrožene bebe Bosne imaju oni neophodno, a u budućnosti ćemo aktivno, ako Bog da, raditi i na edukaciji roditelja iskušanih siromašvom, edukaciji djece i suzbijanju posljedica siromaštva po zdravstveni i intelektualni razvoj djeteta.

Vaše donacije za naše ugrožene bebe možete dostavljati svaki radni dan u naše prostorije, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com