Veliki paket pomoći bebi Ajni ❤

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe naše zemlje!

Punih sat vremena pokušavali smo da pronađemo kućicu bebe Ajne, za koju smo akciju pokrenuli prošle sedmice, nakon saznanja da porodica u kući nema ništa osim malo brašna, i da im je hrana za curice, pelene za bebu, ono čega najmanje imaju. Kada smo konačno pronašli selo, onda smo pokušavali da se uz loši put, teški makadam popnemo, ali zbog prirode našeg vozila, nismo mogli. Potpom je porodica došla na put gdje smo morali ostaviti donaciju, i krenuti ka drugim bebama. Jednomjesečnoj Ajni smo odnijeli 630 komada pelena, mnogo vlažnih maramica, kozmetike, kašica koje će beba moći jesti u dogledno vrijeme. Djevojčicama smo odnijeli dosta dječije hrane, kao i ostalih prehrambenih artikala koje porodica nažalost nije imala. Također, dobili su nov usisivač, djeca slatkiše i igračkice. 
Podsjećanja radi, kad je Ajna još bila u maminom stomaku, mi smo je potpuno opremili za prve dane nakon poroda, i osigurali joj ono što treba dugoročno. O toj posjeti više možete pročitati na linku:

https://www.obraduj.ba/…/opremanje-trudnice-s-iz-okoline-o…/

Ajna je samo jedna ugrožena beba od mnogo beba koje žive u našoj zemlji. U nepristupačnim, malim ruralnim mjestima do kojih nažalost često ne možemo ni doći.
Stoga vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com