Nova akcija! Beba Ajna nas treba! Nema pelene, kupkice i šampone…

090 292 045 – 3 KM za sve gladne i ugrožene bebe Bosne!

Kad smo bebu Ajnu opremili sa krevecom, kolicima i svim onim što treba novorođenčetu, u prvim danima života, mislili smo da se više nećemo sresti sa njom. Ne u kontekatu socijalno ugrožene bebe. Ali, samo mjesec dana od Ajninog rođenja, jedan poziv upućen nama, uzdasi i suze njene majke, kao i sramota i stid što mora tražiti, lome srce.
Ajna je ostala bez ijedne pelenice, starija djeca bez mlijeka, i hrane. Tužna majka kaže da u kući imaju samo malo brašna. 
Ova porodica živi na selu, u blizini Olova. U ovom dijelu zemlje, zbog teške situacije i nedostatka zaposlenja, već imamo pune ruke posla sa ugroženim bebama. Ajnin otac, otac tri divne curice, pokušava već mjesecima pronaći posao. Bezuspješno. Do skoro su živjeli u jako teškim uslovima, bez osnovnog namješaja, u maloj vikendici. Sada su prešli u malo bolju kuću.
Svejedno, nas naša mala Ajna treba. Ona nosi pelene br 2, potrebne su i vlažne maramice i baby kozmetika. S obzirom da porodica bukvalno nema hrane, potrebna je hrana i mlijeko za starije dvije curice. 
Pogledajmo kako samo Ajna mirno spava, omogućimo da ima djetinjstvo u kojem je neće mučiti mokra pelena i gladan stomačić. Akcija će trajati nekih 5-6 dana, a potom idemo na babine!
Navedene artikle možete donirati od ponedjeljka do petka od 14 do 18h na našoj adresi Himze Polovine br 12, a vaše novčane donacije možete uplatiti na nekoliko načina. Ukoliko ostane viška novčanih sredstava, ona će biti raspoređena na ostale naše bebe korisnice projekta “Idemo na babine!”, koje nažalost ovise o ovakvom vidu pomoći.
Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Za bebu Ajnu

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com