Nova akcija! Beba Sanel nas treba!
MOLIMO ZA PODJELU!

090 292 045 – 3 KM za sve gladne i ugrožene bebe Bosne!

Sanela, Arnela i dvomjesečni Sanel, tri divna pupoljka žive u maloj montažnoj kućici, bez struje pet godina, sa šporetom koji dim vraća u kuću, u blizini Konjević polja. Na pitanje šta im treba, majka samo kaže: hrana i higijena.

Život povrtanika koji nisu uspjeli otići u dijasporu, koji su osuđeni na život u manjem bh entitetu, je težak, turoban i siv. To je život od danas do sutra, od dnevnice do dnevnice, koja je nekad i jednom mjesečno… takav život je zapravo preživljavanje, a djeca su uvijek željna osnovnog. Poneke čokolade, mlijeka i hrane.
Maleni Sanel ima samo dva mjeseca. Dok naša djeca sada spavaju u toplim krevecima, on spava na dekama, zagrađen da ne padne – jer kreveca nema. Dok naša djeca hvataju jutarnje sunce, i mirne sutone uživajući u kolicima, Sanel i njegove sestre ne znaju šta je to.
Za sestre je kasno, ali ćemo Sanelu, ako Bog da, donijeti sve ono što svaka beba zaslužuje! Krevetac i kolica su već riješeni, a Sanelu treba: pelene br 2 i 3, Bebimil 1 adaptirana formula, kašice koje će moći jesti za nekoliko mjeseci, šamponi, kupkice, sapuni i kremice te vlažne maramice. Trogodišnjoj Arneli i četverogodišnjoj Saneli potrebna je dječija hrana, mlijeko, te prehrambeni artikli.
Akcija će trajati nekih 5 dana, a zatim, ako Bog da, idemo na babine bebi Sanelu!

Vaše donacije možete donirati u naše prostorije od ponedjeljka do petka od 14 -18h, na adresi Himze Polovine br 12.

Vaše novčane donacije od kojih ćemo kupiti Sanelu sve što mu treba, možete donirati na jedan od narednih načina:
Ako ostane viska sredstava visak ce biti rasporedjen na ostale bebice korisnice projekta koje nazalost ovise o ovom vidu pomoci.
Neka ni jedna beba ne bude gladna!

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: za bebu Sanela

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com