Humanitarni projekat “Dočekajmo ih zajedno” – opremanje socijalno ugroženih trudnica

Opremanje trudnice V.H

090 292 045 – 3 KM za sve gladne i ugrožene bebe Bosne!

Još jedna trudnica nas je suznih očiju kontaktirala i zamolila za pomoć. Za bebu koja stiže za nekoliko sedmica, ona nema ništa. Ona, njen nezaposleni muž i petogodišnji sin žive na selu do kojeg smo prilično putovali. Na selu se opet može živjeti u smislu da se ima nešto pojesti, posijati i očekivati plodove, ali nabaviti krevetac, kolica i opremu za novorođenče, bez novčanih prihoda – jako je teško.
Mala Aldijana koja će svojim nevinim i nježnim dječijim licem uskoro, ako Bog da, obradovati i ugrijati ovu porodicu, dobila je predivan ljubičasti krevetac sa madracom, kolica, nosiljku za iznijeti bebu iz bolnice, cuclice, flašice, higijenski set za mamu, higijenski set za bebu, odjeću i igračke. Malom petogodišnjaku smo odnijeli mlijeko, slatkiše…
Ovo je projekat na koji smo posebno ponosni, jer opremanje ugroženij trudnica ovim velikim stvarima poput krevetca i kolica, je ujedno i dugorična pomoć. Mnogo puta se susretnemo sa situacijama gdje majka krevetac dobije na poklon, ali ga nazad traže za svega par mjeseci… naše mirisne bebice korisnice su u našim krevecima i kolicima mirne i sigurne❤ A sve zahvaljujući dobrim ljudima.
Stoga vas pozivamo da nastavite donirati baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com