Humanitarni projekat “Dočekajmo ih zajedno” – opremanje socijalno ugroženih trudnica

Opremanje trudnice A. M.

090 292 045 – 3 KM za naše projekte

U naš inboks je stiglo dirljivo pismo jedne učenice zavrsnog razreda osnovne škole, koja će, ako Bog da, na jesen postati sestra. U pismu nas je zamolila da obradujemo njenu majku i očuha koji trenutno teško žive. Žive u prizemlju kuće sa dedom koji otplaćuje kredit koji je ostao iza nane koja je umrla. Otac buduće bebice radi kada ga neko zovne, ali to nije redovno i svakako nedovoljno da se za bebu koja stiže pripremi sve što treba. 
Ovaj projekat posebno volimo jer teret koji skinemo sa pleća roditelja, skoro je pa vidljiv.
Mali braco je dobio: krevetac, kolica, autosjedalicu, korpu za iznijeti bebu iz bolnice, kadicu, pelene, odjeću, igračke, flašice, cuclice, higijenski set za novorođenče, higijenski set za porodilju. Također, odnijeli smo im i prehrambeni paket te slatkiše za djevojčicu.
Da bismo što više budućih majki koje nisu dobrog imovinskog statusa obradovali i olakšali im ostatak trudnoće (činjenica da bebi ne mogu da priušte ono što treba, te stres uzrokovan time, dovode do prijevremenih porođaja te komplikacija za vrijeme poroda i nakon), pozivamo vas da donirate krevece, kolica, sjedalice, kadice, hranu za bebe, pelene, flašice i cuclice te sve ono što je potrebno svakoj bebi ❤
Vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com