Projekat “Dočekajmo ih zajedno” – opremanje socijalno ugroženih trudnica

Opremanje trudnice K.A.

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe Bosne!

U ovoj godini cilj nam je povećati broj posjeta socijalno ugroženim trudnicama. Nedavna statistička analiza kaže da svako treće dijete u Bosni zanoći gladno. Onda se postavlja pitanje kako opremiti i spremiti sve za malo novorođenče koje stiže u dom. Mnogo parova ne želi potomke jer nemaju odakle da mu kupe kolica i krevetac. To je potpuno pogrešan način postavljanja stvari, jer garant ne postoji – ne smijemo reći da će dijete rođeno u siromašnoj porodici “osiromašiti” tu porodicu još više, niti smijemo reći da će dijete koje živi u bogatoj kući odrastati bez siromaštva.
Kroz naš rad smo se uvjerili u to da sudbinu ne kreiramo mi. Naši korisnici zapadnu u stanje teškog siromaštva, a žive u velikim i lijepim kućama, jer su nekad imali zdravlje, posao i nafaku, a sa druge strane, naši korisnici koji žive u barakama imaju djecu koja završavaju magistrate i koje čekaju sigurni poslovi.
Ne dozvolimo da nam zemlja postana zemljom staraca.

Ovih dana pomogli smo još jedan mladi par, par koji ne može da priušti sve svojoj bebi koja stiže za mjesec dana. Otac nema zaposlenje, ali se trudi i radi koliko može, nudi se da radi i uvjereni smo da će ovo sve uskoro biti iza njih. Malenu curicu iz stomaka smo obradovali sa: kolica, nosiljka za iznijeti, nova podna igraonica, pelene, kozmetički srt za majku, kozmetički set za bebu, flašice, dudice, prohodalica, odjeća za bebu, te prehrambeni paketić.

Po ovoj našoj zemlji bosanskoj hoda mnogo mladih budućih majki kojima malo nedostaju da potpuno uživaju u čaru donošenja novog bića na svijet. Tek da znaju da će njihova beba, po povratku kući, leći u udoban krevetac, sa udobnom posteljinicom, obučena u čisto odijelce i pelenicu. Omogućimo im to.
Pozivamo vas da nastavite donirati artikle za bebe, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.co