Opremanje trudnice A. R. – Živinice

090 292 045 – U mjesecu ramazanu pozivom na ovaj donirate 3 KM za ugrožene bebe i ramazanaku akciju

Kiša je pljuštala sve vrijeme dok smo putovali do izvbjegličkog kampa i nosili ove divne stvari za jednu buduću malu bebicu, koja treba da dođe na ovaj svijet, ako Bog da za dva mjeseca. Trudnica je inače dijabetičar, ali za sada je sve hvala Bogu uredu. Oni imaju još jedno starije dijete, razlika je velika i za novu bebu nisu imali ama baš ništa. Posla redovnog nema, a svi znamo koliko skupo zna biti opremanje novorođenčeta, a mi smo svakodnevni svjedoci da mnoge bebe spavaju na podovima, nemaju pelene, šampone, adekvatnu hranu..
Naša misija je da upravo to okončamo, i da omogučimo da svaka beba ima svoj topli krevetac, udobnu posteljinicu, čistu odjeću, flašicu toplog mlijeka ukoliko ne doji, kolica i sve ono što bebe koje nisu socijalno ugrožene imaju.
Našoj budućoj dragoj bebici smo odnijeli predivni krevetac koji je nedavno stigao, posteljinu, pelene, kozmetički set, flašice, cuclice, vlažne maramice, igračke. Velika i lijepa kolica, nosiljku za iznijeti iz bolnice, te dosta odjeće raznih veličina, tako da će beba ako Bog da imati benkice za novorođenče, ali i stvari kad bude imala godinu, dvije.

Zahvaljujemo svima vama koji omogućavate da opremamo trudnice bez pokretanja zasebnih akcija i tako ih poštedimo dodatnog stresa zbog izlaganja javnosti. Hvala vam što nam vjerujete da vaše donacije sa isto onoliko brižnosti sa kojom vi dostavite nama, mi dostavimo u kućice ugroženih beba.

Vaše donacije u vidu artikala za bebe i prehrambenih artikala možete donirati u naše prostorije, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com