Babine Fikretu, opremanjr trudnice i ramazanaki paket 3 u 1 :))

090 292 045 – u mjesecu ramazanju projekat “Idemo na babine!” i ramazanska akcija su sjedinjenji u jedan, a pozivom na ovaj broj donirate 3 KM.

Fikret, osamnaestomjesečna beba iz sela Brnjic, kod Kaknja, teško živi sa svojim roditeljima i nanom. Njegova majka je trudna, a za novu bebu nemaju bas nista. Stoga smo prosle sedmice pokrenuli akciju za ovu malu dušicu i njegovog budućeg bracu, i zahvaljujući dobrim ljudima, danas smo ih posjetili. Fikretovu majku zivot nije mazio, ona je odrasla u domu za nezbrinutu djecu. Svoj smiraj je pronasla u maloj kucici svog muza, ali iskusenje siromastva nikako da prestane..
Trudnica je dobila putni krevetac, a donatorka koja je donirala krevetac kupila je madrac za njega. Takodjer, vase donacije u vidu pelena, odjece, hrane i slicnog sto ste donirali odnijeli smo bebici. Od novcanih donacija smo pokupovali ono sto nedostaje, pa je tako i ova porodica dobila vrijedan prehrambeni paket koji dijelimo u okvoru ramazanake akcije. 
Pored hrane za bebe, djecije hrane kreveca i ramazanskog paketa, odnijeli smo dosta pelena, vlaznih maramica, kozmetike. Pelena kako za Fikreta tako i za novu bebicu. Nova bebica je dobila kupka, nosiljku za iznijeti bebu, autosjedalicu kao i dosta odjećice.

Fikret je samo jedna naša beba korisnica koja živi u teškim uvjetima i koja je socijalno ugrozena. Pored njega, tu su jos stotine ugrozenih beba koje u svojim malim kućama čekaju na nas. 
Stoga vas pozivamo da nastavite donirati baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com