Nova Akcija! Beba Fikret nema pelena, mlijeka…

090 292 045 – 3 KM za hranu socijalno ugrozenim bebama humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Ovo je Fikret. Fikret, beba od 18 mjeseci, koja živi u maloj trošnoj kućici na vrh sela Brnjic. U selu je uslijed težine situacije ostalo svega par ljudi, a mislimo da je Fikret jedina beba…
Fikretova majka nosi svu težinu sudbine koju jedna žena može ponijeti. Odrasla je u domu za nezbrinutu djecu, svoj smiraj je pronašla u maloj kućici svog supruga. Ali nedugo nakon toga, zbog nedostatka zdravstvenog osiguranja i teške finansijske situacije, ona gubi jednu bebu, u trudnoći. Onda dolazi Fikret, ova sretna i vesela beba, ali beba koja ne zna da pelene ima samo kad mu dobri ljudi donesu ili kad, rijetko, otac uspije da zaradi. Mlijeko više ne pije, nego pije, odnosno pije onda kad ga ima.
Sada je na putu još jedna bebica, još jedan mali dječačić. Majka je trudna 7 mjesec, a trudnoća je izrazito rizična. Zahvaljujući dobrim ljudima na čelu sa @Emina Kabler, majci je obezbjeđena zaliha skupih lijekova namijenjenih održavanju trudnoće te je odvedena u privatnu kliniku na 4D ultrazvuk kako bi se jasno vidjelo u kakvom stanju je beba i je li sve uredu. Za sad je sve, hvala Bogu uredu.
Ali za novu bebu oni nemaju ništa. I Fikret je odrastao bez kreveca i bez kolica, iznesen je u dekicama iz bolnice… mi tada za njega nismo znali, ali zelimo da nova beba ima dostojanstvo kakvo imaju milioni drugih beba sirom svijeta. Nova beba zaslužuje makar krevetac i kolica, te pelene za početak. Kolica će, ako Bog da, stici na njihovu adresu mahsuz iz dalekog Beča, kako nam je obećala donatorka, a kolica su sa velikim točkovima pogodna za seosko tlo.
Humanitarni projekat “Idemo na babine!” pokreće veliku akciju za Fikreta i bebu u stomaku. Potrebno je: pelene br 6., kravlje mlijeko 3.2, kašice i hrana za bebe za Fikreta. Za novu bebu nam je potreban krevetac sa madracem i pelene br 1 i 2. Nosiljku kao i odjeće za početak imamo dovoljno u Udruženju.
Akcija će trajati 5-6 dana, a ujedno ćemo ako Bog da odnijeti i veliki ramazanski paket.
Vaše donacije možete donirati od ponedjeljka od 14 do 18 h u prostorije našeg Udruženja na adresi Himze Polovine br 12.
Vaše novčane donacije za malog Fikreta od kojih ćemo pokupovati šta nedostaje, možete donirati na jedan od narednih načina:
Ako ostane viska sredstava visak ce biti rasporedjen na ostale bebice korisnice projekta koje nazalost ovise o ovom vidu pomoci.
Neka ni jedna beba ne bude gladna!

Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: za Fikreta

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com