Beba korisnica – Rijalda❤

090 292 045 – 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

“Ja te volim…” – danas su bile riječi dvogodišnje Rijalde kada smo se na vratima njenog, vlagom prepunog, prizemlja pojavili sa paketom pomoći za nju i njenog brata. Takve recenice slome i iznova sastave srce ❤

Rijad i Rijalda su djeca samohrane majke čiji otac ne pomaže u odgoju djece. Dok majka radi, djecu čuva dedo, u skučenom neuslovom prizemlju, zajedno sa nepokretnom nanom i psihički oboljelom Rijaldinom tetkom – svi su oni tu, u tom malom prostoru, svako sa svojom tugom i teškom sudbinom natovarenom na leđa.
Međutim, dobri ljudi nisu dozvolili da Rijad i Rijalda djetinjstvo provode u ovom neuslovnom prostoru. Udruzenje Hedija je pokrenulo akciju za adaptaciju sprata, a pridruzio se i lokalni imam te je u toku velika akcija adaptacije dijela kuće u kojem će, ako Bog da, ova sirota dječica uskoro živjeti. Ostalo je još malo, i ovaj podrum će biti u prošlosti.

Rijad je bolestan. Boluje od Sy Westovog sindroma i za njegovu terapiju troše se velike količine novca. Rijad zbog svog stanja još nosi pelene, a mi smo se obavezali da im svaki mjesec donosimo pelene i hranu za bebe, kao i nešto hrana za ostatak porodice. I to traje sad već godinu dana.

Ove dvije divne bebe samo su dvoje korisnice projekta “Idemo na babine!”. Pored njih, još stotine beba je u teškom stanju i trebaju našu pomoć. Treba im suha pelena, flašica toplog mlijeka, poneka kašica i tek ponekad sokić i čokoladica za njihove brace i seke. Jer to dobiju samo kad iza svojih trošnih prozorskih okvira ugledaju svjetla naših auta…
Pozivamo vas da donirate artikle za bebe, kao i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:
Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com