O

Beba korisnica Ahmed – Mošćanica ❤

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Danas smo opet bili u Zenici, posjetivši nekoliko beba. Jedna od njih je i mali Ahmed, divni dječak od dvije godine. Ahmed, njegova mlada majka, stariji brat, nana i tetka žive u maloj kućici na kraju sela. Iz određenih razloga koje nećemo do detalja iznositi na stranici, njihov otac trenutno nije sa njima i nema mogućnost izdržavanja porodice i djece.
Nana i majka sade povrće, obrađuju njivu te ono što njiva i vrt izrodi, to jedu. Međutim, teško je djeci osigurati ostatak hrane, mlijeko, pelene, kozmetiku, šampone, sapune itd.
O režijama da ne govorimo.

Mi smo danas malog Ahmeda posjetili sa paketom pelena, mlijeka, kašica, dječije hrane te kozmetike. Vrlo vjerovatno ćemo za njega raditi posebnu veliku akciju, kako bismo ih osigurali za malo duži period.

Ahmed je samo jedna u nizu naših bebica korisnica za kojim tragamo, o kojima se brinemo i za koje želimo da nikad više ne budu gladne i mokre. To su socijalno ugrožene bebe ove naše lijepe i napaćene zemlje…
Zato vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com