Velika posjeta bebama Aminu i Amini ❤

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Amin i Amina, trogodišnja i jednoipodišnja beba, zajedno sa svojim roditeljima žive u tuđoj kući, bez prave struje i vode. Njihova majka, onda kad je mraz najljući, a zima najoštrija, ispred kuće pere njihove benkice.
Dok smo se vozili prema selu u kojem žive, dobrih 10 kilometara nismo sreli auto, a o firmi da ne pričamo. Otac ovih nasmijanih beba sadi voće, povrće, bere gljive, ljekovito bilje, te od toga žive u zavisnosti kakva će godina biti, hoće li pasti prljava kiša, snijeg u maju ili veliki grad koji će za tren oka polomiti sav rad i trud.
Prošle sedmice smo pokrenuli apel za ova dva divna bića, a odziv je bio zadovoljavajući. Danas smo ovu njihovu jednu opremljenu sobicu zatrpali vašom dobrotom predočenom u ovu veliku donaciju. Bebe nisu imale pelene, na naše pitanje da li piju mlijeko, dobili smo odgovor da piju kad mogu sa kupe, a kad ne mogu – onda ne piju. Ta mala slatka, nevina i nikom kriva bića nisu imala osnovne potrepštine za život.
S obzirom na njihovo stanje u kući te da nemaju frižidera i uslova držanja kvarljivih namirnica, odustali smo od kupovine mesa. Pokusali smo starijoj curici kupiti ono što je izvor vitamina, jer pretpostavljamo da su i određeni nutrijenti u deficitu u njenom malom organizmu. Pa smo u dopunskoj kupovini zahvaljujući vašem novcu kupili narandze, kivi, limun, mandarine, suho voće, domaće cijeđene sokove od višnje, aronije itd. Pored ovoga obavili smo i veliku kupovinu ostalih namirnica za roditelje.
Amin i Amina dobili su mnogo pelena, kašica, hrane za bebe, dječije hrane, instat kaša, kozmetike, odjeće i obuće te veliki prehrambeni i higijenaki paket.

Amin i Amina su samo još dvije bebe od mnogo beba naše zemlje koje žive u sličnim uslovima. Ove bebe smo zahvaljujući dragom Bogu i vama dobrim ljudima obišli, ali tu je još mnogo uplakanih okica koje cekaju svoj paket pomoci.
Stoga vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com