Nova akcija! Beba Lejla nema pelena, hrane…

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Priča dvomjesečne Lejle i njene porodice je specifična, i do sada nismo imali sličan slučaj. Stoga ćemo u startu upozoriti da nećemo tolerisati nikakve uvredljive i neumjesne komentare, te da će osobe koje tako komentarisu dobiti ban bez upozorenja.
Pokušajmo na trenutak postaviti se u tuđu situaciju, me čudimo se i ne zapitkujmo previše, jer niko od nas ne zna čime će biti iskušan sutra.
Malena Lejla ima dva mjeseca, šest kilica i 150 grama. Ona je predivna kćerka jednog izuzetno mladog oca, koji se našao u teškoj životnoj situaciji. On je učenik, pohađa srednju školu i zbog škole nije u mogućnosti da radi. Ovaj mladi dečko, vrijedan i onaj koji uprkos ovoj situaciji ne zapostavlja školu, odlučio se na ženidbu kako bi u kuću doveo ženu koja bi mu pomogla oko njege njegove majke koja je teški bubrežni bolesnik. Još jednom vas molimo – bez suvišnih komentara!
Oni trenutno žive u jednoj staroj kući u kojoj nema vode. Beba Lejla ima određenih zdravstvenih problema, te je često vode na kontrole u Tuzlu, a nemaju ni dovoljno sredatava za to. Uz to, beba ima i problema sa lijevim okom, ali se tačna dojagnoza još ne zna. 
U okviru humanitarnog projekta “Idemo na babine!” kojem je misija da nijedna beba ne bude gladna i mokra, pokrećemo veliku akciju za bebu Lejlu. Lejla doji, ali konzumira i formulu Bebimiil 1, nosi pelene br 4, planiramo joj odnijeti i kašice koje će moći da jede kada za to dođe vrijeme. Lejli je potrebna kozmetika, vlažne maramice, a porodici ćemo, ako Bog da, odnijeti i prehrambeni paket. Odjeće za malu Lejlu u Udruženju imamo dovoljno.
Za adresu i broj oca, ukolilo želite lično uručiti pomoć, javite se isključivo na pp. Fizički nemamo vremena (pored svakodnevnih obilazaka ugroženih beba i terenskog rada) da pratimo komentare i odgovarmo na njih, pa za broj i adresu javite se privatnom porukom.
Akcija će trajati nekih 6 dana. Vaše donacije možete donirati od ponedjeljka do petka od 14-18 h, na našoj adresi Himze Polovine br 12. Ukoliko ostane viška sredstava, preusmjerit će se na ostale bebe korisnice koje ovise o ovakvom vidu pomoći.
Vaše novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:

Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Za bebu Lejlu

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com