Beba korisnica – Mujo ❤

I Mujinu kućicu smo zatrpali donacijama ❤

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Četveromjesečni Mujo, sin samohrane majke koju je trudnu, u petom mjesecu, dok se malo Mujino tijelo razvijalo i ne slutilo šta ga čeka, otjerao njegov otac iz kuće, danas je obradovan našom donacijom.❤Mujo i njegova mlada majka žive kod majkinih roditelja, a u maloj kući ukupno ih je osmero. Mujine dvije tetke i daidza su također djeca, nana i dedo kao i stara nana – svi oni žive zajedno. Mujin dedo je tek dobio posao, a do tada su se snalazili tako što je sijekao drva, obavljao sitne poslove za još sitnije dnevnice.
Ovoj majci je jako neugodno što mora primiti pomoć, ali smo je uvjerili da ono što je propisano Muji, ne može odbiti. A tako i jeste, Mujo je imao mnogo nafake.
Život na selu kao što je Mujino sa jedne strane je lijep, a sa druge jako težak. Firmi u blizini nema, teško je pronaći posao, a još teže kao samohrana majka izdržavati dijete. U oviru projekta “Idemo na babine!”, pokrenuli smo veliku akciju za malog Muju.
Mujo je spavao u krevecu u kojem je spavala i njegova mama, prije dvadeset i nešto godina, a potom ostala djeca. Krsvetac je star i dotrajao, pa je Mujo danas dobio novi. Također, dobio je i kolica, sa velikim točkovima pogodnim za makadam i selo. Djeca su se oduševila što će svog malog sestrića sada moći vozati. 
Mujo je dobio dosta pelena, kašica, hrane za bebe, kozmetike, igračaka i odjećice. Također, poznavajući cjelokuonu situaciju, Muji smo odnijeli veliki prehrambeni i higijenski paket. Pa smo tako porodici kupili mesa ( ćevapa, junetine, piletine, faširanog,), voća koje je dijeci luksuz poput limuna i banana, potom selama, viršli, pašteta i namaza kako bi djeca mogla nositi užine u školu. Kupili smo još dosta prehrambenih namirnica, higijenskih potrepština, te djeci ponijeli obuće i slatkiša sa fonda.
Mali Mujo je simbol naše ugrožene dječice. I sve druge bebe korisnice žive u manje ili više sličnim uvjetima, okolnostima, sredinama.
Stoga vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga


Paypal: aidas-m@live.com