Beba korisnica Omar ❤

090 292 045 – 3 KM za suhu pelenu, flašicu mlijeka, kašicu…

Omar je naš redovni korisnik. Omar je sin majke koja je sad samohrana, majke koja je preživjela sve i svašta u zadnjih godinu dana. Prije godinu dana ova majka je živjela kao mnoge druge majke, imala je posao koji je voljela i časno radila. Troje djece, svoju kuću. Međutim, ubrzo je njen muž psihički obolio, toliko da je majka hitno izmještena iz svoje kuće u sigurnu kuću u kojoj je boravila punih pola godine, zajedno sa dječicom i malim Omarom koji je bio tek rođen. Omarov otac je sada hospitaliziran, i u mentalnoj ustanovi na rehabilitaciji bi trebao ostati narednu godinu dana. Omar i porodica su se vratili svojoj kući, a majka je morala dati otkaz da bi brinula o bebi. Danas kad smo je posjetili, mnoštvo kokošaka je bilo oko nas, koje je ova vrijedna majka kupila da bi mogla prodavati jaja i na taj način pokušati podmoriti troškove koji su prilično visoki s obzirom da pored malog omara majka ima još dvije djevojčice školarke.
Ovakve situacije su nama uvijek prioritet, i za ovakve situacije se trudimo da uvijek imamo sredstava i artikala. U ovom trenutku pored Omara, sličnu situaciju dijele naše ostale bebe, Rahman, Hatidža, Nedžla, Emin itd, a sve djeca teške žrtve nasilja.

Zato vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com