Akcija za bebu Muju! Mujo nema pelena, kašica…
Pozivom na 090 292 045 dobirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta ‘”Idemo na babine!” (Samo za BH TELECOM)

Četveromjesečni Mujo je sin samohrane majke. Sin kojeg otac nikad nije uooznao, kojeg nije zagrlio, pomilovao. Nije, jer ga se odrekao, jer je njegovu trudnu majku u 5 mjesecu otjerao iz kuće.
Mujo sada živi sa majkom kod nane i dede, u maloj, od sivih blokova građenoj kući, kako se u našem narodu kaže “pod pločom,”, a u toj kući ukupno ih je 8. Daidze i tetke malenog Muje su također djeca. Dok smo jednom obavljali posjetu jednoj bebi u blizini Mujine kuće, vraćajući se prošli smo pored njihove kućice i vidjeli djecu na prozoru kako nas gledaju. Bilo nam je jako teško proći pored njih, a sad smo sretni što ćemo moći pomoći.
Mujina majka nema primanja, i beskrajno je zahvalna roditeljima koji su je primili natrag, zajedno sa bebicom. U okviru humanitarnog projekta “Idemo na babine” pokrećemo veliku akciju za malenog Muju. Muji su potrebne pelene br 4, kašice te hrana za bebe koju će moći uskoro jesti. Također, potrebna je baby kozmetika te hrana za majku i slatkiši za dječicu.

Akcija će trajati nekoliko dana, vaše donacije možete dostaviti od ponedjeljka na našoj adresi Himze Polovine br 12, od 14-18h.
Vaše novčane donacije od kojih ćemo kupiti Muji sve što mu treba, možete donirati na jedan od narednih načina:
Ako ostane viska sredstava visak ce biti rasporedjen na ostale bebice korisnice projekta koje nazalost ovise o ovom vidu pomoci.
Neka ni jedna beba ne bude gladna!

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: za Muju

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com