Veliki paket pomoći bebi Asiji iz Vozuće ❤

090 292 045 – 3 KM za flašice toplog mlijeka naših ugroženih beba❤

Odmah na početku moramo reći jedno veliko HVALA svim donatorima koji su se potrudili da Asija više nikad ne bude gladna! Nakon našeg apela i citata majke da djeca zanoće bez hrane, a Asija bez mlijeka, naši dobri ljudi širom svijeta nisu mogli spavati mirno. Nisu, jer su dobri ljudi. Novčanih donacija se skupilo toliko da ćemo Asiju opet posjetiti. Fizički nismo sve mogli prevesti danas, a fizički ne bi moglo ni stati u njihovu kućicu.
Asija je četvrto dijete svojih roditelja. Njen otac je predao molbu za posao, ali ta molba stoji mjesecima. Djeca moraju jesti, najstariji dječak mora u školu, moraju se platiti računi..
U okviru našeg humanitarnog projekta “Idemo na babine!”, pokrenuli smo veliku akciju prikuoljanja artikala za bebu Asiju i njenu porodicu. Vaše donacije koje ste donijeli u naše prostorije su proslijeđene djeci, a od vaših novčanih donacija u ovoj turi smo kupili ono što je ovoj djeci čisti luksuz: meso – batake, junetinu, krilca, filete, čevape, pljeskavice, faširano meso. Kupili smo povrće: patlidžane, paprike, luka, mrkve, graha. Voće koje zaista rijetko jedu kao što je limun, narandže, banane, kivi. Svoj djeci smo kupili dosta unutrašnjeg veša kao i čarapica. Potom brašno, ulje, pakete mlijeka za Asiju, selame, paštete, viršle, suđukice – on od čega se djeci mogu praviti užine i doručak. Potom pavlake, jogurt, majoneze, ajvari, fafarone, šećera, soli, dosta konzervi, tjestenine, sok, kukuruz, grašak, slatliša djeci, jaja, te kompletan higijenski set: prašak za veš, datardzent za suđe, spuzvice, truleksi, higijenski set za bebu, djeci cetkice za zube, kaladont… Mnogo stvari smo kupili za ovu poriducu i djeca su jednostavno presretna. Sa nestrpljenjem su trčali i donosili kese. Asija je dobila mnogo paketa pelena, desetine pakovanja dječije hrane, kašica, sokića.
Porodica se od srca zahvaljuje svim koji su učestvovali. Asija je mirna nekoliko mjeseci❤

Mi nastavljamo sa našim svakodnevnim posjetama socijalno ugroženih beba. Možete nam donirati baby i prehrambene artikle. Vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: Projekat „Idemo na babine – Svaki dan“

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com