Nova beba korisnica Fikret iz sela Brnjic ❤

Pozivom na 090 292 045 donirate 3 KM za sve gladne bebe humanitarnog projekta “Idemo na babine!”

Nama nije bilo ugodno probijati se do sela Brnjic. Ovim ljudima, to je svakodnevnica.
Fikret ima 17 mjeseci. Prvi je, za sad, kod svojih mladih i uprkos teškom životu, veselih roditelja. Fikretova majka je odrasla u domu, život je nije mazio još od najranijih dana. Selo u kojem žive Fikret, njegova trudna majka, babo i stara nana je polupusto. Svega desetak ljudi je ostalo u selu. Svi su otišli “trbuhom za kruhom”, ali svi su imali negdje. Ova porodica ima malu kućicu, starinsku i punu duše. U njoj nas je sa velikim smješkom dočekala beba Fikret, vesela, preslatka beba prelijepih očiju i debeljuškastih obraza. Naravno, oduševio se sa igračkom koju smo mu donijeli.
U selu nema posla. Usput nismo vidjeli ni firme, ni rasvjetu, ni neko veće selo. Samo krš, kamenolom i virovita rijeka.
Fikrotova porodica čeka još jednu bebu. Majka je trudna šesti mjesec i za novu bebu nema ništa, jednako kako ni Fikret nije imao pelena, hrane i potrepština za njega. Koristimo ovu priliku da ujedno pozovemo donatore da obezbjedimo zajedno lijepu prinovu za novu bebicu. Majka nema krevetac, kolica, autosjedalicu, nosiljku, tačnije za novu bebu nema ništa.
Koliko je teška situacija najbolje oposuje činjenica da im je struja pred isključenje.
Ako Bog da, planiramo opet obići Fikreta i opremiti novu bebicu. Stoga vas pozivamo da donirate baby i prehrambene artikle, a vaše novčane donacije možete donirati uplatom na jedan od narednih načina:

Uplate na: 
Uplate iz BIH: 154-180-20092471-62 
Primalac: Udruzenje Obraduj nekoga
Intesa San Paolo Banka
Svrha doznake: za Fikreta i novu bebicu

Uplate iz inostranstva: 
IBAN: BA391541802009247162
S.W.I.F.T: UPBKBA22
Paypal direkt link www.paypal.me/obradujnekoga
Paypal: aidas-m@live.com